Emekliye intibak zammı verilecek mi?

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte merak edilen konulardan biri de intibak zammı oldu. Her yıl olduğu gibi maaşlarına zam olup olmayacağını merak eden emekliler, bu yıl intibak zammı sorusunu gündeme getirdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Aralık 2016 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekliye intibak zammı verilecek mi?

İNTİBAK ZAMMI VAR MI?

Türkiye Emekliler Derneği, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için dava açmış, emekli zammı için umut olan dava geçtiğimiz kasım ayında görülmüştü. Peki, emeklilere ekstra zam için umut olan davada karar ne oldu? Türkiye'de milyonlarca emeklinin maaşına 50 ila 335 lira arasında bir zam getirmesi beklenen intibak zammı davasıyla ilgili açıklama, Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED) Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu'ndan geldi. Ankara 3. İş Mahkemesinde görülen ve ret kararı verilen davada, Yargıtay 21. Hukuk Dairesinin inceleme yaptığını ifade eden Yazıcıoğlu, inceleme sonucu mahkemece verilen ret kararının onandığını aktardı.

Dernek üyesi İbrahim Avcı adına açılan dava konusu "2000 yılı sonrası emeklilere verilmesi gereken hak"kın mahkemece reddedilmesi üzerine Yargıtay'a başvurduklarını anımsatan Yazıcıoğlu, "Yargıtaydan umduğumuz sonucu ne yazık ki alamadık. Dosyadaki bilirkişi raporu ve ombudsman kararı lehimize olmasına rağmen, Yargıtay mahkemenin verdiği ret kararını onadı." dedi. Üyelerinin konuyu bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesine taşıyacağını da açıklayan Yazıcıoğlu, TÜED'in 2000 yılı öncesi emeklilerin intibakında olduğu gibi 2000 yılı sonrası emeklilerin intibak hakkı için başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber