'Dolar düştü, akaryakıtta indirime gidilmeli'

Akaryakıt Tüketicileri Derneği, dolar ve petrolün aşağı yönlü hareket ettiğini belirterek, "Fiyatlardaki tırmanış nedeniyle zam yapılıyorsa, fiyatların düşmesiyle de indirime gidilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 08 Aralık 2016 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dolar düştü, akaryakıtta indirime gidilmeli'

Akaryakıt Tüketicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hayrullah Doğan, dolar ve petrol fiyatlarının yükselmesinin gerekçe gösterilerek akaryakıta getirilen zamların, fiyatlardaki düşüşün ardından geri alınması gerektiğini söyledi.

Doğan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "Dolarda art arda görülen rekorlar ve petrol fiyatlarının yükselişe geçmesi, geçtiğimiz salı günü pompa fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bu kapsamda benzinin litre fiyatına 15, motorine ise 16 kuruş zam yapıldı. Zam sonrası benzin, 2.5 yıl sonra yeniden 5 lirayı aştı. Sadece son iki zam dikkate alındığında 50 litrelik bir depoyu doldurma maliyeti benzinli araçta 15.5 dizel araçta 13.5 lira artış gösterdi.

Bugüne geldiğimizde ise, 3.60'la tarihi zirveyi gören dolarda rüzgar terse döndü. Kur, 3.35'i gördü. Petrol bugün 50 dolara yakın seviyelerde işlem görüyor. Her iki enstrümanda da aşağı yönlü hareket sürüyor. Fiyatlardaki tırmanış nedeniyle zam yapılıyorsa, fiyatların düşmesiyle de indirime gidilmesi gerekiyor. Tüketici açısından bakıldığında en büyük sorunun akaryakıttaki vergi yüküdür. Yapılan her zam ile tüketicilerin mağduriyetinin her geçen gün artıyor. Dernek olarak fiyatlarda indirime gidilmesini talep ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber