9 Milli parkta parkların korunmasına dair çalışmalar tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen milli park ve tabiat parklarının korumasına yönelik METT çalışmaları bu sene 9 adet milli park ve tabiat parkında tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2016 11:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
9 Milli parkta parkların korunmasına dair çalışmalar tamamlandı

- Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, milli park ve tabiat parklarının korumasına yönelik yürütülen Yönetim Etkinliğinin İzlenmesi (METT) çalışmaları 2016 yılında 9 milli park ve tabiat parkında tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, korunan alanlarda yönetim etkinliğini izleme aracının pek çok uluslararası kuruluş tarafından tabiatı korumak için düzenlenmiş bir sistem olduğunu belirterek, bu sistem ile milli park ve tabiat parklarında izinsiz yapılan ya da ziyaretçiler tarafından kasti olarak gerçekleştirilen zarar verici faaliyetlerin önleneceğini bildirdi.

Sistemin hazırlanmasının zorluğuna işaret eden Eroğlu, "METT uygulaması sırasında oluşabilecek teknik eksikliklere ve personel yetersizliklerine karşı çok dikkatli davranıyoruz. Ayrıca bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız da yetki kargaşasına mahal vermemek için koordineli bir şekilde çalışıyor." ifadesini kullandı.

DKMP Genel Müdürlüğünün sistemden gelen sonuçlarla alakalı üniversitelerle, uzmanlarla ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek detaylı bir değerlendirme yapacaklarını duyuran Eroğlu, çalışmalar sonucunda oluşan ya da oluşması muhtemel sorunlara karşı çözümler üretmek maksadıyla planlamalar yapılacağını belirtti.

- Toplam 39 milli parkta METT yapıldı

2016 yılına kadar 39 milli park ve 16 tabiat parkında METT uygulanarak, çalışmalar raporlandı.

Bu çerçevede 2016 yılında Beydağları Sahil, Güllük Dağı (Termessos), Köprülü Kanyon, Altınbeşik Mağarası, Uludağ, Kazdağları ve Başkomutan Tarihi Milli Parkları ile Akdağ ve Ayvalık Adaları tabiat parklarında Yönetim Etkinliğinin İzlenmesi çalışmaları tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber