BDDK'dan düzenleme taslağı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalarca kredi ve diğer alacaklara yönelik usul ve esaslar hakkındaki yönetmeliğine ilişkin düzenleme taslağı yayımladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2016 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BDDK'dan düzenleme taslağı

BDDK tarafından, Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılması amacıyla hazırlanan düzenleme taslağı, kurumun resmi sitesinden duyuruldu.

Taslak kapsamında, yönetmeliğe geçici maddeler eklenirken, 31 Aralık 2017'ye kadar uygulanacak genel karşılık oranları bildirildi. Ayrıca, söz konusu tarihe kadar bankalarca kredi ve diğer alacakların yeniden yapılandırmaya konu edilebileceğine ilişkin de taslakta geçici bir maddeye yer verildi.

Öte yandan yönetmelik taslağına, olağanüstü hal kapsamında gecikme sürelerine ilişkin de şu madde eklendi:

"Gecikme süreleri Bakanlar Kurulu Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler gereğince kapatılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne veya Hazineye devredilen kredi borçlularının ve olağanüstü hal kapsamında görevinden ihraç edilen kamu görevlileri ile malvarlıklarına tedbir konulan gerçek ve tüzel kişilerin bankalara olan yükümlülükleri açısından 21 Ocak 2017'den itibaren başlatılabilir. Kurul bu tarihi uzatmaya yetkilidir."

Belgin Yakışan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber