FETÖ'den gözaltına alınan 10 üniversite öğrencisi serbest bırakıldı

Örgütün "üniversite ev abileri" ve "bölge talebe mesulleri" olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen 4'ü yabancı uyruklu 10 üniversite öğrencisi adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2016 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den gözaltına alınan 10 üniversite öğrencisi serbest bırakıldı

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 10 üniversite öğrencisi adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunun çalışmaları kapsamında, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince örgütsel faaliyetlerde bulundukları, örgütün "üniversite ev abileri" ve "bölge talebe mesulleri" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu 10 üniversite öğrencisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yenikent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirilen A.K, B.G, M.A.R, M.F.Y, S.Z, S.Ç, S.M, S.B, T.Y. ile V.U, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 6 Aralık'ta örgütsel faaliyetlerde bulundukları, örgütün "üniversite ev abileri" ve "bölge talebe mesulleri" olduğu iddia edilen 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, çeşitli ev ve adreslere düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber