Darbe hocaları

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanması darmadağın oldu. 10'u profesör 61 kişi gözaltına alındı, 26 zanlı aranıyor. 17-25 Aralık sonrası proje Merkez Partisi'ni kuran Prof. Abdurrahim Karslı da listede. Ancak sağlık sorunları nedeniyle hakkında işlem uygulanmadı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Aralık 2016 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe  hocaları

FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik İstanbul Üniversitesi'ne düzenlenen 3. dalga operasyonda 10'u profesör 61 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Üniversitesi'nde görevli 87 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

12 ilde eşzamanlı operasyon başlatan polis ekipleri, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Antalya, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Ordu, Uşak, Yalova, Kütahya, Ağrı ve Balıkesir'de 100 ayrı adreste baskınlar yaptı. Gözaltı listesinde isimleri bulunan profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim üyelerinden oluşan 61'i yakalanırken, henüz ele geçirilemeyen 26 kişi ise aranıyor.

LİSTEDEKİ PARTİ BAŞKANI

Aynı soruşturmada ilk kez bir partinin genel başkanı hakkında da yakalama kararı çıktı. Türkiye'nin 80. partisi olarak kurulan Merkez Partisi'nin genel başkanlığını yapan Prof. Abdurrahim Karslı, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi. Karslı'nın üniversitesideki FETÖ'cü akademik yapılanmayla ilgili önemli rol üstlendiği belirtiliyor. Merkez Parti'sini FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasından sonra, 7 Temmuz 2014'te kuran Abdurrahim Karslı'nın seçim çalışmaları sırasında çok yüksek miktarlarda harcama yapması dikkat çekmişti. Karslı, partisinin kuruluş davetiyesinde 17-25 Aralık'a gönderme yapmış, örgütün yolsuzluk kılıfı üzerinden hükümeti hedef alan operasyonunu desteklemişti. Prof. Karslı'ya, kısa bir süre önce karaciğer nakli olduğu ve bakıma muhtaç durumda bulunduğu için savcılık talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmadı. Karslı'nın örgütün kripto uygulaması ByLock'u kullanıp kullanmadığı bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber