15 Temmuz gazileri, şehitleri andı

15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları, darbe girişimi sırasında şehit olan özel harekat polislerini andı. Darbe girişimi sırasında bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret eden gaziler ve şehit yakınları, şehit polisler için sabah namazının ardından dua etti. Gaziler, Niğde'ye de giderek Şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2016 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz gazileri, şehitleri andı

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde ve Sarıyer'de yaralanan gaziler ve şehit yakınları, 15 Temmuz gecesi Ankara'da şehit olan özel harekat polislerini dualarla andı.

AK Parti Sarıyer ilçe teşkilatının düzenlediği etkinlik kapsamında, İstanbul'dan otobüsle gelen 37 gazi ve şehit yakını, darbe girişimi gecesi bombaların hedefi olan Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Gaziler ve şehit yakınları, sabah namazını yerleşke içerisindeki Şehitler Camisi'nde kıldıktan sonra darbe girişimi sırasında şehit düşen 51 polis memuru için dua etti.

Gaziler ve şehit yakınları, AA muhabirine duygularını dile getirdi.

Darbe girişimi gecesi Sarıyer'de ayağından vurulan Bayram Sağlam, ziyaretin amacının şehit düşen polislerin mesai arkadaşlarına başsağlığı dilemek olduğunu ifade ederek, "Bugün mutlu olmasak da gururluyuz. Memleket olarak yıkılmadık. Allah hepimizi korudu." dedi.

Beşir Doğan (70), o gece yaşadıklarını anlatarak, 15 Temmuz gecesi kendini 18 yaşında hissettiğini ve bütün vatandaşların da gençlik ruhuyla sokaklara çıktığını söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Doğan, Türk milletinin kahraman bir millet olduğunu dile getirdi.

Özer Coşkun (42) da darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Atatürk baskılı elbisesini giyerek sokaklara çıktığını belirtti. Coşkun, Cumhurbaşkanı'nı karşılamak için havalimanına gitmek istediklerini, yolların kapatılmasından dolayı Boğaziçi Köprüsü'ne yöneldiklerini anlatarak, orada karşılaştıkları askerlere "Durun, yapmayın." dediklerini söyledi. Coşkun, şunları anlattı:

"Biz şunu söylüyorduk, 'Kime hizmet ediyorsunuz? Sizin karşınızda halkınız var. Halk sizi buralara getiriyor. Asker olarak evlatlarını gönderiyor, kime sıkıyorsunuz?' Bunu söylerken iki zırhlı aracın önündeki bir subay, erler ateş etmek istemese bile bir tanesinin omzuna vurdu. 'Emir komuta zincirine nasıl uymazsın 'diye önce silahı ile sonra yumruğu ile vurdu ere. Sokağa çıkan hiçbir sivilin elinde silah yoktu. Ellerinde Türk bayrağı, yüreklerinde ise Allah korkusu vardı. Bunlar çocuk vurdular, genç vurdular, yaşlı vurdular ve kadınlarımızı vurdular. Ben de üç parmağımı kaybettim."

Gaziler ve şehit yakınları, Ankara'daki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığına yaptıkları ziyaretin ardından Niğde'ye hareket etti. Gaziler ve şehit yakınları, burada şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber