Note 7'nin dünya çapında iletişimi kesiliyor

Samsung Galaxy Note 7'nin GSM desteği tamamen kesiliyor. Dünyaca ünlü GSM operatörler, Note 7 desteğini kesmeye hazırlanıyor. T-Mobile, AT&T ve Sprint, Note 7'nin GSM desteğini kesecekleri tarihi açıkladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Aralık 2016 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Note 7'nin dünya çapında iletişimi kesiliyor

Samsung'un geçtiğimiz aylarda üretimini durdurduğu ve piyasadan geri toplattığı Note 7'nin GSM desteği de bir bir kesiliyor.

Bildiğimiz üzere Samsung'un baş belası akıllı telefonu Galaxy Note 7, tüm engellemelere rağmen kullanılmaya devam ediyor. Dünya çapında hala kullandığı Note 7'yi iade etmeyen yüzbinlerce insan bulunuyor.

İşte bu nedenle artık devreye GSM operatörleri girdi. Avustralya ve Kanada'nın dünyaca ünlü operatör şirketleri, Note 7'lere destek vermeyi keseceğini açıkladı.

ABD'li GSM operatörleri AT&T ve Sprint ile Alman şirket T-Mobile, yayınlayacakları yazılım güncellemesiyle Samsung Galaxy Note 7'nin kullanımını önlemeye çalışacakları açıkladı. Buna göre T-Mobile 27 Aralık, AT&T 5 Ocak ve Sprint 8 Ocak'ta yazılım güncellemesi yayınlayacak. Bu güncellemenin ardından bu operatörleri kullanan kişiler artık Note 7 kullanamayacak. Ya cihazlarını ya da telefonlarını değiştirmek zorunda kalacaklar.

Tabii bu karar ülkemizdeki Note 7 kullanıcılarını etkilemiyor. Zira söz konusu GSM operatörleri Türkiye'de hizmet vermiyor. Fakat kararın ülkemizde de uygulanmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber