Gece en düşük sıcaklık -18 dereceyle Ağrı'da ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 18 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2016 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gece en düşük sıcaklık -18 dereceyle Ağrı'da ölçüldü

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı, yağışların Erzincan'ın güney kesimleri ile Iğdır'da karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise aralıklı kar yağışı şeklinde geçeceği tahmin ediliyor.

Gece sıcaklıklarının 6 ila 8 derece arasında artacağı bölgede, rüzgarın güney ve güneybatıdan hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 18, Erzurum'da 9, Kars, Ardahan ve Iğdır'da 8, ve Erzincan'da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 5, Erzincan'da 2, Erzurum, Kars ve Ardahan'da 0 ve Ağrı'da sıfırın altında 6 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlıkları ise Ardahan'da 17, Ağrı ve Erzurum'da 7, Kars'ta 2 ve Erzincan'da 1 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu Anadolu'da bir süredir özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum'da 5 mahalle ve köye ulaşım sağlanamıyor.

Araçlar battaniye ve brandalarla korundu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde vatandaşların dondurucu soğuklar nedeniyle araçlarını soğuktan korumak amacıyla battaniye ve brandalarla örttüğü gözlendi.

Soğukların etkili olduğu ilçede vatandaşlar buz tutan yollarda yürümekte zorlandı.

Vatandaşlardan Mutlu Kaya, soğuk sebebiyle araçlarını sabah saatlerinde çalıştırmakta zorlandığını ifade ederek, "Bu sene kış erken geldiğinden soğuktan dolayı arabalarımız sabahları çalışmıyor. Araçlarımız sabahları çalışsın diye akşamdan naylon brandalar ve battaniyeleri araçlarımızın üzerine seriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber