Yıldırım: Tüm terör örgütlerinin köklerini kazıyacağız

Başbakan Yıldırım, saldırıyı hangi örgütün yaptığına ilişkin "Büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiç bir tereddütümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsinbütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2016 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Tüm terör örgütlerinin köklerini kazıyacağız

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki terör saldırısına ilişkin, "Bu konu tabii ki soruşturuluyor ama büyük bir ihtimalle, hemen hemen, bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin, insanın canına, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kasteden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek güruhlardır." dedi.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, saldırıyla ilgili son durumun sorulması üzerine, dün gece Beşiktaş'ta çevik kuvvete yönelik bombalı saldırıda polislerin ve sivil vatandaşların hayatını kaybettiğini ve çok sayıda da yaralının olduğunu anımsattı.

Şu anda yaralıların tedavilerinin devam ettiğini belirten Yıldırım, olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma başladığını ve gözaltılar olduğunu kaydetti.

Başbakan Yıldırım, çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Özellikle ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik, terörle mücadele kapsamında yaptığımız çalışmaların netice verdiği bugünlerde bu saldırı elbette bir anlam taşıyor. Taşıdığı anlam çok açıktır; ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kasteden, artık çaresizlik içerisindeki terör örgütleri, ses getirmek için bütün alçaklıklarını ortaya koyuyorlar. Ne yaparsa yapsınlar bu millet, aziz Türk milleti büyük bir millettir. 15 Temmuz'da nasıl alçak FETÖ örgütüne dersini verdiyse bundan böyle de PKK'sı, PYD'si, YPG'si, FETÖ'sü, DHKP-C'si, ne kadar örgüt varsa bunların kökünü kazıyacak irade de vardır güç de vardır."

Milletçe yaşanan acının büyük olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Yüreğimiz yanıyor ancak acımızı yüreğimize gömeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim edeceğiz. Terörle mücadele konusunda kararlılığımızdan asla bir şey kaybetmiyoruz. Bu olay bizim millet olarak, hükümet olarak, daha da azimli ve kararlı şekilde bu alçakların üzerine gitmeye vesile olmuştur." diye konuştu.

- "Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz"

Başbakan Yıldırım, şehitlerin yakınlarının kendilerine emanet olduğunu anlatarak, şunları aktardı:

"Onları ebediyete uğurlarken, Peygamber Efendimize komşu yaparken, bütün şehitlerimizin yakınlarının acılarını yürekten, 79 milyon olarak paylaşıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör çıkmaz bir sokaktır. Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz. Terör sadece can yakar. Ama sonunda kendini de yok eder, tüketir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke. Biz büyük bir milletiz. Çok büyük imtihanlardan geçtik. Bundan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Bir gazetecinin, "Saldırıyı yapan örgütün tespiti konusunda son bir gelişme var mı? PKK terör örgütü diyebilir miyiz artık?" sorusu üzerine de Yıldırım, "Bu konu tabii ki soruşturuluyor ama büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin, insanın canına, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kasteden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek güruhlardır." cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber