51 Baro başkanından İstanbul'daki terör saldırısına tepki

Antalya'da bir araya gelen 51 baro başkanı ve temsilci, İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınında gerçekleşen terör saldırısını lanetledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2016 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
51 Baro başkanından İstanbul'daki terör saldırısına tepki

Antalya'da bir çalıştay kapsamında bulunan 51 baro başkanı ve temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen, 51 baro başkanı ve çok sayıda avukat, İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınında gerçekleşen terör saldırısına Türk bayrağı açarak tepki gösterdi.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, grup adına yaptığı konuşmada, bugün sözün çokta uzatılacak bir gün olmadığını, derin acı ve öfke içinde olduklarını belirtti.

Balkan, iki gündür Birleşmiş Milletler, Adalet Bakanlığı, İsveç Krallığı ve Türkiye Barolar Birliğinin ortaklaşa bir çalıştay gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, çalıştayın sonuçların basınla paylaşmaya hazırlanırken dün gece ülkede hain bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'de yapılan en acımasız ve kanlı terör saldırılarından birini yaşadıklarını ifade eden Balkan, şöyle konuştu:

"Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımızı acil şifalar diliyoruz ve ulusumuzun başı sağ olsun. Eğer bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı bizleri yıldırmak, korkutmak ise bilmeliler ki bizler cumhuriyet için, demokrasi için hukukun üstünlüğü için ve insan hakları için bu ülkede barış içinde, huzur içinde yaşamak için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar sergilemeye hazırız. Düne göre bugün daha da kararlıyız. Hiç kimse bizleri yıldıramaz, hiç kimse bizleri korkutamaz."

Balkan, Türkiye Cumhuriyet yurttaşları ve avukatları olarak memlekete sahip çıkma noktasında inançlı, kararlı olduklarını ve bunun için bir, iri ve diri olacaklarını belirtti.

Türkiye'deki 79 baronun temsilci, yetkili ve baro başkanlarının İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetle kınadığını aktaran Balkan, bunun için ortak ses oluşturmak ve teröre karşı seslerini en yüksek perden duyurmak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber