Böhürler: 15 Temmuz, önceki darbelerin devamıdır

15 Temmuz Darbe Kalkışması ve FETÖ ARAŞTIRMA komisyonu İstanbul Çalışma Ziyaretleri kapsamında çalışmalarına Müzakere Toplantısı ile devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2016 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Böhürler: 15 Temmuz, önceki darbelerin devamıdır

15 Temmuz Darbe Kalkışması ve FETÖ ARAŞTIRMA komisyonu İstanbul Çalışma Ziyaretleri kapsamında çalışmalarına Müzakere Toplantısı ile devam ediyor.

İstanbul Çalışma Ziyaretlerinin son gününde Aksaray Akgün Otel Toplantı Salonunda gerçekleşen Müzakere Toplantısı'na Hukuk, Tarih, Toplum Bilimleri, Güvenlik, İstihbarat, Medya, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, İnanç Disiplinleri alanlarında yetkin isimler katılıyor.

Müzakere Toplantısına katılan alanının uzmanı bazı isimler şunlar;

Prof Dr Halil Berktay
Prof Dr Cemal Zehir
Doç Dr Nuri Tınaz
Nuri Tınaz
Oğuz Haksever
Rahmi Er
Ayşe Böğürler
Köksal Akpınar
Ersin Çelik
Banu El
Selim Çoraklı
Recep Yeter

İsimlerin yanı sıra Mete Yarar gibi güvenlik stratejistleri de katılıyor.

Darbe Komisyonu Üyeleri Müzakere Toplantısına Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde dün gece gerçekleşen terör saldırında ki patlamada hayatlarını kaybeden Şehit Polisler için düzenlenen törene katılmak için bir süre ara verdi. Tören sonrası Müzakere Toplantısı kaldığı yerden devam ediyor.

Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Darbe ve FETÖ Komisyon Başkanı Reşat Petek, 15 Temmuz bu milletin tarihinde bir kırılma noktası ve çeşitli postlar altında bu milletin başına musallat edilmiş bir terör örgütünün kanlı bir kalkışmasının devlet ve milletin eleele verek durdurduğu tarihtir. 15 Temmuz sonrası devam eden olaylar, terör saldırıları da hiçbir şekilde bağlantısız değildir.

Müzakere Toplantısının ilk turunda konuşan Prof Dr Ersin Çelik FETÖ'nün özellikle dış başlantıları ve desteğine destek çekmek adına twiter, Facebook gibi sosyal ağlarda ciddi şekilde bölücü, yıkıcı, bozucu faaliyet içinde ki grupların kayırılıp, desteklendiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Terör ve Türkiye'nin milli birliğini hedef alan her türlü açık veya kapalı düşünce, örgüt ve terör faaliyetlerinin Türk Hukuk alanı dışından yönetilen sosyal mecralarda desteklenmiştir. Örnek vermek gerekirse mesela 17-25 Aralık sonrası bu yapı ile açık ve etkili bir mücadele yapan 'Esat Ç' diye bir hesabı kapattırdılar. Bu konuda yetkinliği olanlar bilir ki twiter da bir hesabı kaldırttırmak neredeyse mümkün değildir. Sadece bu örnek bile ne kadar derin bir ağ ve o ağı destekleyen bir dış güçle karşı karşıya olduğumuzu gösterir.
Tarihçi Prof Dr Halil Berktay ise Demokrasi bilinçinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, "Demokrasi öyle ilkelerinin ezberletilmesiyle bir toplumun anlayışına yerleşmez. Test kağıtlarına yazılmış ilkelerle demokrasi anlayışımızı gelecek nesillere aktaramayız! Bunun için her bir ilkeyi tartışarak, çocuklarınıza iyi ve kötü tercihleri uygulamalı şekilde gelecek kuşaklarımıza aktarmamızda fayda var"

Gazeteci Ayse Böhürler ise, Derin Devlet ve dini cemaatlerin siyasete doğrudan müdahalesini dile getirerek, 15 Temmuz'da Bosna savaşında Boşnaklardan diblediği bir olayı hatırlattığını, naif, mütevazi maskesiyle dolaşan bu yapının caniliğine tüm ülkenin tanık olduğunu dile getirdi. Bu tip oluşumların Derin Devlet tarafından kullanışlı bir erguman olarak yedeklendiğini dile getiren Böhürler, "1960, 1970, 1980, 28 Şubat gibi daha önceki darbeleri kim yapmışsa bu darbede kendinden önceki bu askeri müdahalelerin devamıdır" dedi.

Gazeteci - Yazar ve özellikle Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü üzerinde ciddi çalışmalar yapan Köksal Akpınar ise, Rahmetli Muhsinyazıcıoğlu'nun helikopter kazası sonrası arama çalışmaları devam ederken, Yazıcıoğlu'nun bulunup, yaralı olarak Malatya'ya sevkediliyor bilgisinin Kahramanmaraş İstihbaratından çıktığını ve arama çalışmalarının sekteye uğrattığını, daha sonra bu isimlerin epey süre içerde kaldığını söyledi. Akpınar konuşmasında o sırada Cihan Haber Ajansında çalıştığını ve Hayrettin Karaman'ın Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğü yönünde imalı köşe yazıları yazması üzerine özellikle Abdulhamid Bilici tarafından kendisine farklı bir noktaya çekilmesi yönünde baskı yapıldığını ve daha sonra bu yapıyla birlikte hareket eden ajanstan ayrıldığını ifade etti.

15 Temmuz darbesindeki hava kuvvetleri ve pilot yoğunluğuna da dikkat çeken Akpınar, Yazıcıoğlu'nun helikopterinin yakınından geçen uçaklar konusunun tam araştırılmadığını dile getirdi.

Halen devam eden Müzakere Toplantısının ardından komisyon heyeti Ankara'ya dönüp, çalışmalarına TBMM'de devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber