Terör saldırısının sivil şehitleri toprağa verildi

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Dokuyucu, çizer Koç ile dolmuş şoförü Demiroğlu memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2016 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör saldırısının sivil şehitleri toprağa verildi

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ahmet Dokuyucu'nun (39) Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan naaşı, konvoy eşliğinde Dulkadiroğlu ilçesindeki Elmalar Mahallesi'nde bulunan babaevine getirilerek, helallik alındı.

Şehidin 16 yaşındaki oğlu Hakan Dokuyucu da "Baba olmadı baba, ama gözün arkada kalmasın." sözleriyle acısını dile getirdi.

Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Kaynak, şehidin babası Habip ve oğlu Hakan Dokuyucu'ya sarılarak, göz yaşlarını silip teskin etmeye çalıştı.

İl Müftü Yardımcısı Davut Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, zabıtaların omuzlarında tekbirler eşliğinde taşındı ve mahalle mezarlığına defnedildi.

İstanbul'da 11 yıldır İETT'de şoför olarak çalışan Dokuyucu, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Çizer İsmail Koç, son yolculuğuna uğurlandı

Terör saldırısında hayatını kaybeden çizer İsmail Koç için de İstanbul Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle Poligon Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İsmail Koç'un hamile olduğu belirtilen eşi ve yakınları, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, mezun olduğu Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden arkadaşları, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İsmail Koç'un tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı.

Koç'un cenazesi, daha sonra Habipler Yayla Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Dolmuş şoförü Demiroğlu Diyarbakır'da toprağa verildi

Terör saldırısında hayatını kaybeden dolmuş şoförü Velat Demiroğlu'nun (24) cenazesi, dün Soğanlık Merkez Camisi'nde düzenlenen törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araçla Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı köyüne getirildi.

Burada kılınan namazın ardından cenaze, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Defin esnasında Demiroğlu'nun annesi Sultan Demiroğlu ve kardeşleri, fenalık geçirdi.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra baba Mehmet Demiroğlu, mezarlıkta taziyeleri kabul etti.

Törene, Demiroğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber