Eğitimcilerden Bakan Çelik'e tasdikname

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e tüm derslerden sıfır (0), sosyal beceriler başlığı altındaki değerlendirmelerden ise yüz (100) verirken, Çelik'in genel seçimlerin yapılacağı 4 Kasım 2007 tarihinde tasdikname ile uzaklaştırılmasını istedi. Türk Eğitim-Sen de ilk yarı yılda okulların şiddet yuvası haline geldiğini kaydetti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yarın başlayacak olan 2006-2007 eğitim öğretim yarı yıl tatili nedeniyle Sendika Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Velilere, karne alacak olan çocuklarını başarı ya da başarısızlıkları üzerinden değerlendirmemeleri onlarla yakınlaşarak arkadaş gibi olmaları önerisinde bulundu. Adıbelli, başarısız sonuçların temel nedenini Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarında olduğunu savunarak, ?Çocuklarımız Bakan'ın kusuruna bakmasın? dedi.

ÇELİK'İN KARNE SONUCU: TASDİKNAME İLE UZAKLAŞTIRMA

Adıbelli, sendika olarak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in birinci yarı yıldaki performansını gösteren bir karne de hazırladıklarını belirtirken, Çelik'in başarısız olduğunu açıkladı. Çelik, ?eğitimde fırsat eşitliği sağlanma?, ?eğitimin niteliğini yükseltme?, ?laik eğitim anlayışı?, ?öğretmen açığının kapatılması?, ?derslik açığının kapatılması?, ?kalabalık sınıflara son verme?, ?eğitimde şiddeti önleme?, ?mahkeme kararlarına uyma?, ?eğitim çalışanlarıyla ilişkiler? ve ?YÖK ile ilişkiler? başlıkları altındaki derslerden ?0? aldı.

Çelik, karnede ?sosyal beceriler? başlığı altında yer alan ?gerici kadrolaşma?, ?diyanet işlerinden transfer?, ?eğitimde özelleştirme?, ?öğrenci üzerinden icra takibi yapma?, ?müfredatı yapboz tahtasına çevirme?, ?kitapların içeriğini dinselleştirme?, ?eğitim çalışanlarını yoksullaştırma?, ?dershane sistemini yaygınlaştırma?, ?ihalelerde yandaşlara çıkar sağlama? ve ?farklı öğretmen kadroları yaratma? konularından ise 100 aldı.

Çelik'in karnesinin değerlendirilmesi ise tasdikname ile uzaklaştırma oldu. Genel Başkan Adıbelli, Bakan Çelik'in 4 Kasım 2007 tarihinde yapılması öngörülen genel seçimlerde Bakan Çelik'in tasdikname verilerek uzaklaştırılacağını ifade etti.

ŞUAYİP ÖZCAN: OKULLAR ŞİDDET YUVASI OLDU

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan da yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin ilk yarı yılı başarısız tamamladığını, ikinci dönem derslerine daha çok çalışması gerektiğini belirtirken, ?Hükümetin ve Bakanlığın karnesi eğitim çalışanları nezdinde kırıklarla doludur? dedi. Özcan, 2006-2007 eğitim öğretim yılının birinci döneminde eğitimde yaşanan sıkıntıların çözülemediğini, aksine kanıksanmış sorunlara yenilerinin eklendiğini ifade ederek, ?Okullar şiddet yuvası haline geldi, suç makineleri yetiştiren kurumlara dönüştü, öğrenciler arasında madde bağımlılığı alabildiğine arttı? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber