İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Akademik kadrolara başvuru şartını üniversiteye devreden düzenlemeye dava açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİM SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

YÖK tarafından hazırlanan ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik? 25.11.2006 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

YÖK, Kasım ayında yayımladığı bu Yönetmelikle, akademik kadrolara yükseltme ve atamalarda başvuru için gerekli kriterleri belirleme yetkisini, usule ve hukuka aykırı bir biçimde üniversite yönetim kurullarına ve üniversite senatolarına devretmektedir.

Bu nedenle Yönetmeliğin 1. maddesindeki ?İlgili yasa ve yönetmelik hükümleriyle öngörülen şartlar dışında; doçentliğe atama ile profesörlüğe yükseltme ve atamalarda ilan edilen bir kadroya başvurabilmek için yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ve Yükseköğretim Kurumu tarafından uygun bulunan asgari kriterleri ve varsa üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından belirlenen ilave kriterleri sağlamak zorunludur. Yardımcı doçentlik ile diğer akademik kadrolara yükseltme, atama ve uzatmalarda kriterler doğrudan yükseköğretim kurumları senatolarınca belirlenir.? ibaresinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Sendikamızca Danıştayda dava açılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber