Bylock kullanan müfettişlerin 61'i firarda

Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ'nün Maliye Bakanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik soruşturmada, 119 şüphelinin örgütün haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bylock kullanan müfettişlerin 61'i firarda

Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ'nün Maliye Bakanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik soruşturmada, 119 şüphelinin örgütün haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Şahin koordinasyonunda Cumhuriyet Savcısı tarafından FETÖ'nün Maliye Bakanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturmada, aralarında devlet gelir uzman yardımcısı, maliye uzmanı, vergi müfettiş yardımcılarının da bulunduğu 119 kişi şüpheli olarak yer alıyor. Şüphelilerin tamamının FETÖ'nün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edildi. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, eski Gelir İdaresi Daire Başkanı Hasan Kurnaz'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi soruşturmada tutuklu. 61 şüpheli firarda, 25'i ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Devlet gelir uzman yardımcısı olarak görev yapan 2 şüpheli ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savcılık kaynakları, tanık beyanları ve ByLock kullanmalarının şüphelilerin FETÖ ile bağlantısını ortaya koyduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber