HSYK eski daire başkanı itiraf etmedi

Eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Savcılığa dilekçe vererek bazı şeyleri itiraf edeceğini söylemişti. Ancak savcı karşısında herhangi bir itirafta bulunmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK eski daire başkanı itiraf etmedi

FETÖ soruşturması kapsamında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, önceki gün Ankara Adliyesi'nde iki Cumhuriyet savcısına yeniden ifade verdi. Savcılar, Okur'un, 2009'a kadar olan Adalet Bakanlığı'ndaki görev süresini sorguladı.

Okur'a, tanıdığı, aralarında genel müdür, genel müdür yardımcılarının da bulunduğu 56 üst düzey bakanlık bürokratı ve yargı mensubunun cemaatçi olup olmadıkları soruldu. Okur ifadesinde, bir cemaate ait olmayı zayıflık kabul ettiğini belirterek, "Cemaate ne sempatim ne antipatim oldu. Hiçbir zaman cemaatin bir ferdi olmadım. Cemaatten gelen taleplere ısrar edildiğinde fazla direnmedim. Ancak her söylenen talebi de kabul etmedim" dedi. Okur, Adalet Bakanlığı'ndaki hakim savcı mesleğe kabul komisyonunda bakanın da bakanlık müsteşarının da referans olduğu isimler bulunduğunu söyledi.

Okur, toplantılara ilişkin bir soru üzerine, "Bizim toplantılar genellikle yemekli ev toplantısı şeklinde geçerdi. Bu toplantılarda Risale-i Nur okunmazdı. Ben Risale-i Nur'dan nefret ederim. Çünkü anlatımı hep ağır gelmiştir bana. Risale-i Nur okumadım" dedi.

Okur, "Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum. Çünkü ben terör örgütü üyesi değilim. Ancak savcılığınız ve dava açılırsa mahkeme, örgüt üyesi olduğumu düşünecekse o zaman istiyorsanız bu anlatımlarımı, etkin pişmanlık olarak da değerlendirebilirsiniz" şeklinde ifade verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber