YÖK'e ' Kasıtlı olarak olumsuz rapor' davası

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerafettin Karakaya, ?6 kez başvurduğu doçentlik sınavında, hakkında kasıtlı olarak olumsuz rapor hazırlatılıp başarısız bulunduğu? iddiasıyla Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) aleyhine Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Karakaya, yaptığı açıklamada, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı olduğunu ve 1997 yılından bu yana doçent olabilmek için YÖK'e 6 kez başvurduğunu, ancak başvurularında haksız değerlendirmeye tabi tutulduğunu iddia etti. İlk doçentlik başvurusunu, İngiltere'de YÖK aracılığıyla aldığı doktora eğitimini tamamladıktan sonra yaptığını anlatan Karakaya, bu başvurusunun, ?Türkiye'yi tanımıyorsun? denilerek reddedildiğini söyledi. Karakaya, 1999 ve 2001 yıllarında doçentliğe tekrar başvurduğunu, ancak jüri üyelerinin, kendisi için olumsuz sıfatlar kullanması nedeniyle başarısız bulunduğunu ileri sürdü.

ARTIK ANLAMI YOK

Bu süre zarfında bilimsel yayınlarına devam ettiğini, belirten Karakaya, ?Reddedilen tüm başvurularımda jüri üyeleri olumsuz rapor sundu. Hatalarımı düzeltmek ve kendimi bilimsel açıdan geliştirmek için jüri üyelerinin bu raporlarını YÖK'ten temin ettim. Bu raporlarda bilimsel ve etik ilkelere aykırı olarak jüri üyelerinin kişilik haklarıma, bilimsel dergilere, sahiplerine, editör ve dergi hakemlerine yönelik eleştiri ve ön yargı niteliği taşıyan cümlelerini hayret ve dehşet içinde okudum? dedi. Mahkeme sürecinin uzun sürmesi nedeniyle YÖK'e, bir yazı gönderdiğini belirten Karakaya, ?Gerekirse görevime son verilmesini YÖK'ün bilgi ve takdirlerine arz ettim. Benim için doçent olmanın artık anlamı yok. Amacım, bundan sonra yetişecek bilim adamlarının önünü açmak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber