TBMM Başkanı: Gücümüz bunları yenmeye muktedir

TBMM Başkanı Kahraman: - "(Kayseri'deki terör saldırısı) Bunlar münferit hadiseler. İçeride bunların tabanı yok. Gücümüz bunları yenmeye muktedir" - "Ecel geldi mi gideriz. Biz ebedi bir hayata inanıyoruz. İki dünyalıyız biz. Bu fani dünya bir de ebedi bir dünya var"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2016 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Başkanı: Gücümüz bunları yenmeye muktedir

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyeleri, 10 Aralık'taki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletmek üzere Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

Kahraman ve beraberindeki heyeti, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ağırkaya karşıladı. Kahraman, tören mangasını selamladı.

İsmail Kahraman, polislere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geliştiğini ve bölgesinde önder bir ülke haline geldiğini dile getirerek, "Önümüzü kesmek istiyorlar, ama kesemeyecekler." dedi.

15 Temmuz darbe teşebbüsüne de değinen Kahraman, şunları söyledi:

"FETÖ'nün, ahtapotun kolu olarak hareket ettiği bir sarmal ama neticeye ulaşamadı. 16 saat içinde Türkiye normale döndü. Bütün millet parti farkı gözetmeksizin meydanlardaydı ve biz Meclisimizi o gece açtık, sabahladık, cumartesi de olağanüstü toplantı yaptık. Sonra İstanbul'da 5 milyonluk bir miting oldu. Milli ruha ve şuura sahip olduğumuzu, birlik ve bütünlüğümüzü gösterdik. O vaka şunu gösterdi: Bizim genlerimizde var. Necip ve asil millet diyoruz ya genimizde var. Herkes ayağa kalktı, tankın önüne yattı, demokrasiye sahip çıktı ve 'Demokrasi dışında herhangi bir sistem olmayacak' dedi. Dışarının içerideki maşaları, durmuyor. Adı PKK, PYD, Marksist Leninist propaganda birliği, DEAŞ ne olursa olsun, ahtapot beyin var, bir de kolları var. O kollar vantuzlarıyla tarıyorlar. Kırlarda bir şey yapamıyorlar, kadroları yok, halkın yanında olmaları yok. Gerçekleri gördü bütün millet. Hangi vilayetten olursa olsun, kökü ne olursa olsun, biz bu memleketin sahibiyiz."

Kahraman, Türkiye'nin büyüyüp gelişmesinin ve sahip olduğu mazinin bazılarını korkuttuğunu kaydederek, salondakilere şöyle seslendi:

"Ecel geldi mi gideriz. Biz ebedi bir hayata inanıyoruz. İki dünyalıyız biz. Bu fani dünya bir de ebedi bir dünya var. Akif'in güzel bir şiiri var ya; Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber/ Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. En üst rütbe... Cumhurbaşkanımızın özetlediği, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak... Bunu böldürtmeyeceğiz, bölemeyecekler. Çünkü milletimizde bütünlük, şuur ve beraberlik var. Sizler kahramanlık yapıyorsunuz, mücadele ediyorsunuz, ülkemizin güvenliğini korumada, bayrağımızı dalgalandırılmasını sağlamada elinizden geleni yapıyorsunuz. Aramızdan ayrılanlar, bizi cennette bekliyor."

Kahraman, Kayseri'deki terör saldırısına değinirken, "Bunlar münferit hadiseler. İçeride bunların tabanı yok. Gücümüz bunları yenmeye muktedir. Ne kadar bir araya gelirlerse gelsinler, ahtapotun kolları ne kadar çalışırsa çalışsın inşallah üstesinden geleceğiz." dedi.

Kahraman ve beraberindeki heyet daha sonra polislerle çay içti.

Bu arada, İsmail Kahraman ve beraberindekiler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü öncesi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Hastane yetkililerinden yaralılarla ilgili bilgi alan Kahraman, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber