Taraklı Kaymakamı FETÖ'den tutuklandı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 100'üncü dönem kaymakamlarına yönelik yürüttüğü FETÖ soruşturmasında ifadesi alınan Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kaymakam Kaya cezaevine gönderildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2016 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taraklı Kaymakamı FETÖ'den tutuklandı

Kaymakam Muhammet Kaya, 2015 yılı yaz kararnamesi ile Taraklı Kaymakamlığı'na atanmış, 29 Temmuz 2015'te de göreve başlamıştı. Tutuklanan Kaya'nın yerine ise geyve Kaymakamı Latif Memiş, Taraklı Kaymakamlığı'na vekaleten görevlendirildi.

FETÖ'nün 'Kuşadası imamı' olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Harun A.', Manisa'nın Soma ilçesinde saklandığı evde gözaltına alındı. Örgütün kapatılan dershanelerinde yöneticilik yaptığı ileri sürülen Harun A'nın evinde yapılan aramada bulunan dijital verilere el konuldu.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde sürdürülen FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, bağımsız Belediye Meclis Üyesi Doğan Turan ile Ak Parti'den belediye başkan aday adayı olan Orhan Pamukçu gözaltına alındı.

Denizli ve Sivas'ta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen 33 öğretmen tutuklandı. Nevşehir'de ise FETÖ'ye üye olmak suçundan haklarında soruşturma başlatılan ve gözaltına öğretmen Oğuzhan Y. ile yurt müdürü Kamile B. tutuklandı.

Malatya merkezli 7 ilde, FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, çeşitli rütbelerdeki 22 eski polis gözaltına alındı.

Gaziantep, Aydın ve Bursa'da düzenlenen FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan 49 kişiden 35'i tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber