Haleplilerin ekmek ihtiyacı Türkiye'den karşılanıyor

Türkiye'den, Suriye'de Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların Halep'teki kuşatmasından tahliye edilenler ile diğer Suriyeli ailelere günde 65 bin ekmek gönderiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2016 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haleplilerin ekmek ihtiyacı Türkiye'den karşılanıyor

HALİT DEMİR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların Halep'teki kuşatmasından tahliye edilenler ile diğer Suriyeli ailelere günde 65 bin ekmek ulaştırıyor.

İHH, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Lojistik Merkezi'nde kurduğu fırınla Suriyeli ailelerin sofralarına her gün on binlerce ekmek ulaştırıyor.

Hama, İdlib ve Humus'ta savaş mağdurları ile Türkiye sınırına yakın kamplarda kalan insanlara dağıtılan ekmekler, son günlerde rejim askerleri ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların Halep'teki kuşatmasından tahliye edilen ailelere gönderiliyor.

"3 ayda 5,5 milyon ekmek Suriye'ye gönderildi"

Yaklaşık 3 ayda 5,5 milyon ekmeğin üretilerek Suriye'ye gönderildiği fırında, 33 kişi haftada 6 gün çalışıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı fırın yetkilisi Sabri Kan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırında üretilen ekmeklerin Suriye'deki insanların ekmek ihtiyacının bir kısmını karşıladığını söyledi.

Fırında üç vardiya çalışıldığını belirten Kan, şöyle devam etti:

"Şu an yaşanan Halep dramında ekmek ihtiyacı da had safhada. Halep'ten gelen kardeşlerimizin acil ekmek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Suriye'deki insanların ekmek ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bundan birkaç ay önce yardımların azalmasıyla ciddi anlamda ekmek sıkıntısı çekildi. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen un yardımlarıyla çalışmalarımız tekrar başladı, fakat yine de yetersiz. Bölgedekilerin ekmek ihtiyaçları Türkiye'den karşılanıyor. Evimizde yediğimiz, bakkallarda çabuk ulaştığımız ekmek, Suriyeli kardeşlerimiz için büyük bir problem. Bunun yanı sıra gıda, ilaç ve giyim gibi sıkıntılar da var. Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'deki Müslümanların yardımlarına ihtiyaç duyuyor."

Fırının tam kapasiteyle çalışması durumunda günde 150 bin ekmeğin üretilebileceğini vurgulayan Kan, un ihtiyacı karşılanmadığı için 65 bin ekmeğin üretilebildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber