TSK'nın FETÖ yapılanmasından 439 asker aranıyor

İstanbul Başsavcılığı'nın soruşturmasında, şifreli haberleşme programını kullandığı belirlenen ve hakklarında gözaltı kararı verilen 530 askerden 91'i yakalandı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Aralık 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'nın FETÖ yapılanmasından 439 asker aranıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinasyonunda terör savcıları Gökalp Kökçü, Mesut Erdinç Bayhan ve Can Tuncay tarafından, TSK'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada işlemler sürüyor.

Savcılığın talimatı üzerine polisin yaptığı operasyonlarda, haklarından gözaltı kararı verilen aralarında subayların bulunduğu 530 askerden, 91'i yakalanarak İstanbul Emniyet Müdürülüğü'ne götürüldü. Yakalanan ve Bylock programını kullandığı tespit edilen bazı askerlerin üzerilerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 1 dolar çıktığı belirlendi. Diğer şüpheli askerleri arama çalışmaları sürerken, operasyonların daha da genişleyeceği ve gözaltı sayılarının artabileceği kaydedildi.

280'i subay

Soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinde farklı rütbelerde 280 subay ve 250 astsubay hakkında İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliğince gözaltı kararı alındığı belirtilmişti. Bu askerlerden dördünün ikametlerinin İngiltere ve KKTC'de olduğu kaydedilmişti.

Aksaz'dan 3 gözaltı

NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'ndan ihraç edilen 36 yaşındaki Binbaşı Furkan Türk, 37 yaşındaki Yüzbaşı Faruk Çetin ve Şehit Nedip Cengiz Eker Hastanesi'nde görevli 26 yaşındaki Doktor Üsteğmen Ramazan Baştuğ gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada suç unsuruna rastlanılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber