TSK'dan ihraç edilen tutuklu Albay, tahliye edildi

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında dava açılan Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında görevliyken TSK'dan ihraç edilen ve tutuklanan Albay T.T.B, adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2016 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'dan ihraç edilen tutuklu Albay, tahliye edildi

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık T.T.B. ve avukatı hazır bulundu.

T.T.B, savunmasında, 25 yıl terörle mücadele ettiğini belirterek, "Bunca yıl sonra terör örgütü üyesi olmak ve devleti yıkmaya teşebbüs etmekle suçlanmam onurumu kırıyor. Görev sürecim boyunca 12 kez tayinim çıktı. Ailem bu durumdan mağdur oldu. Ailem itibar kaybına, açlık ve sefalete sevk edildi." dedi.

Darbeciler tarafından darbenin başarılı olması durumunda görev alacak yöneticileri belirlemek için hazırladığı listede isminin bulunmadığını dile getiren T.T.B, bunun da FETÖ ile hareket etmediğini gösterdiğini savundu.

T.T.B, 2 Temmuz'da 9'u bayram izni olmak üzere 29 günlük izne ayrıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Memleketim Uşak'a gittim. Ayın 11'inde akciğer kanseri olan ağabeyimi ziyaret etmek için Ankara'ya, orada iki gün kaldıktan sonra da yazlık bakmak için Balıkesir'in Akçay ilçesine geçtim. 14 Temmuz gecesini Akçay'da geçirdim. 15 Temmuz'da Akçay'da ev baktık, emlakçıda sözleşme imzaladık. 15 Temmuz akşamı ailemle sahilde yürürken akrabalar olağanüstü şeylerin yaşandığını söyledi. Telefonla aradılar. Ben de Kayseri'yi aradım. Net bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. O geceyi Akçay'da geçirdik. İzinlerin iptal olduğunu öğrenince Kayseri'ye dönmek için yola çıkacaktık. Ancak komutanımdan 1 gün izin istedim. Bir gün geç mesaiye başlayacaktım. Komutan izin verdi. Pazartesi günü mesaiye başladım. O gün ihraç edildiğimi öğrendim. O günden tutuklandığım güne kadar Kayseri'deki evimde kaldım."

Azerbaycan'da bir süreliğine göreve gittiğini ve dönüşte eline toplu para geçtiğini belirten T.T.B, "Ben de harcamamak ve faize karşı olduğum için Bank Asya'ya yatırdım. Bu süreden sonra az az para yatırmaya devam ettim. Bazı insanların banka önünde eylem yapmaya başlamaları ve evlerini, arabalarını satıp bu bankaya yatırmaya başlamaları basına yansıyınca paramı çektim. Benim geçmişim başarılarla dolu. Ben kesinlikle FETÖ üyesi değilim. Yardım ya da himmet yapmadım. ByLock kullanmadım. Şarlatanlara biat etmedim. Kendi beynimi kimsenin himayesine vermedim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık albay T.T.B'nin adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tahliyesine karar verdi.

Sercan Küçükşahin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber