Sömestr tatili yaklaşıyor. Yarı zamanlı çalışmada hala gelişme yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun açıklamasından 2 ay geçmesine rağmen "YARIM ZAMANLI ÇALIŞMA" ile ilgili hala Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlanmadı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Aralık 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sömestr tatili yaklaşıyor. Yarı zamanlı çalışmada hala gelişme yok!

6663 sayılı Kanunla 657 sayılı Devlet Memuru Kanununa eklenen 43 üncü madde ile kamu görevlilerine, çocuğu ilköğretim çağına gelinceye kadar verilen yarım zamanlı çalışma hakkına dair Bakanlar Kurulu Kararının yaklaşık altı aydır yayımlanmadığını 11 Ekim 2016 tarihli haberimizde gündeme getirmiştik.

Bu haberimizden sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU 14 Ekim 2016 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, yarım zamanlı çalışma ile ilgili hazırladıkları düzenlemenin sona erdiğini, bazı kamu görevlilerinin istisna tutularak konunun yetişirse bu hafta yetişmezse bir sonraki Bakanlar Kurulunda imzaya sunulacağını açıklamıştı.

Sayın Bakanın bu açıklamasında sonra aradan geçen Bakanlar Kurulu toplantıları sonrası konuyu bir kez daha 07 Kasım 2016 tarihinde gündeme getirerek, yetkililerin milyonlarca memuru yakından ilgilendiren bu düzenlemenin detaylarını Resmi Gazete'de en kısa sürede yayımlanmasını istemiştik.

"Yarım Zamanlı Çalışma" hakkının 29 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak mevzuatımıza girdiği dikkate alındığında, bir yıla yakın bir süre olmasına rağmen halen Bakanlar Kurulu Kararının yayımlanmaması da kamu görevlileri adına gerçekten üzücü bir durum oldu.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yarıyıl tatili 20 Ocak 2017 Cuma günü başlıyor. Öğrenciler için ikinci eğitim öğretim dönemi ise 6 Şubat Pazartesi başlayacak.

Bu bakımdan, sömestr tatilinin gelmesine kısa bir süre kala bu yasal düzenlemeden yararlanmayı düşünen kamu görevlileri, Yarım Zamanlı Çalışma hakkından yararlanıp yararlanamayacakları ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının yayımlanmasını merakla bekliyorlar.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber