'Umudumuz uygulanabilir bir sicil affının hayata geçmesi'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Umudumuz uygulanabilir bir sicil affının veya düzenlemesinin hayata geçmesi. Çekini senedini ödeyemeyen ama ticari hayatı bir dokunuşla devam edebilecek olanların önünü açmak adına bunu inşallah hayata geçireceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2016 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Umudumuz uygulanabilir bir sicil affının hayata geçmesi'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affı düzenlemesine yönelik, "Umudumuz uygulanabilir bir sicil affı veya düzenlemesinin hayata geçmesi. Çekini, senedini ödeyemeyen ama ticari hayatı bir dokunuşla devam edebilecek olanların önünü açmak adına bunu inşallah hayata geçireceğiz." dedi.

Tüfenkci, Bakanlık Toplantı Salonu'nda Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve heyetini kabul etti.

Burada konuşan Tüfenkci, Türkiye'nin çok yönlü terör saldırılarına maruz kaldığını ve bunlarla durmaksızın mücadele ettiğini belirtti.

İhanet ve şer odaklarına karşı milli seferberlik ruhu içinde, kararlılıkla mücadele edeceklerini belirten Tüfenkci, "Bu ne adına olursa olsun, teröristlerle mücadele azmimizi daha da körüklüyor. Türkiye'yi terörle dize getirmeye çalışanların bu çabalarının da beyhude olduğunu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Birlik ve beraberliklerini pekiştirerek, teröre inat daha fazla üreteceklerini ifade eden Tüfenkci, "Daha fazla çalışacağız. İnsanlarımızın daha fazla sokağa çıkarak, esnafa sahip çıkarak, yapacağı alışverişleri ertelemeyerek teröre en güzel cevabı vereceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Gerek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), gerekse PKK mensuplarını bünyelerinde barındırmayacaklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Bunların vücut bulmalarına imkan vermeyeceğiz. Bunların ne zaman kalleşlik yapacaklarını kestiremiyoruz." şeklinde konuştu.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Tüfenkci, "Bu suikastin Türkiye ile Rusya ilişkilerinden de öte Türkiye-Rusya ticaretine yapılmış olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Tüfenkci, esnaf ve şirketlere sicil affı düzenlemesine ilişkin de "Umudumuz uygulanabilir bir sicil affının veya düzenlemesinin hayata geçmesi. Çekini senedini ödeyemeyen ama ticari hayatı bir dokunuşla devam edebilecek olanların önünü açmak adına bunu inşallah hayata geçireceğiz. Bunu önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

AB Komisyonunun, 20 yıllık Gümrük Birliği anlaşmasının güncelleştirilmesi müzakerelerine başlamak için AB Konseyinden yetki istemesine de değinen Tüfenkci, "Bu, Gümrük Birliğinin güncellenmesiyle ilgili bir süreç. 20 yıl önceki anlaşmada gelinen süreç itibarıyla Türkiye aleyhine bazı sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Gümrük Birliğinin karar alma sürecinde Türkiye yoktu. Şimdi inşallah güncellenme ile karar alma mekanizmaları içinde Türkiye de olacak. AB'nin 3. ülkelerle yaptığı bazı anlaşmalara da Türkiye taraf olamıyordu. Bu durum Türkiye aleyhine oluyordu. Şimdi inşallah bu noktada da o mekanizmanın içinde olacağız." diye konuştu.

- "Kaybedecek dakikamız yok"

ATO Başkanı Gürsel Baran da yönetim kurulu başkanlığı için zor bir seçim süreci geçirdiklerini hatırlattı.

Seçimlerin ardından vakit kaybetmeden çalışmaya başladıklarını belirten Baran, "Kaybedecek hiçbir dakikamız yok. İyi bir yönetim oluşturduğumuz düşünüyorum. Şu an için kafamızda sadece Ankara esnafına sağlayacağımız katkılar var." diye konuştu.

Türkiye'nin hem içeriden hem de dışarıdan çeşitli tehditlere maruz kaldığını ifade eden Baran, "Saldırılar oldukça daha çok kenetleniyoruz. Farklı sesler çıkmıyor, tek vücut olduk. Çok önemli bir sınav veriyoruz. ATO olarak devletin, milletin yanındayız. Üzerimize düşen her ne varsa yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, Ankara'dan yurt dışına aktarmasız gerçekleştirilen uçuşlarının sayısının artırılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber