Kaçarken yakalanan FETÖ'cü akademisyen çift tutuklandı

Keşan ilçesinde yakalanan akademisyen çift ile göçmen kaçakçısı iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2016 11:32, Son Güncelleme : 17 Nisan 2021 16:46
Kaçarken yakalanan FETÖ'cü akademisyen çift tutuklandı

- Edirne'nin Keşan ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçarken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi akademisyen karı ve koca ile çifte organizatörlük yaptığı öne sürülen zanlı tutuklandı.

Keşan Jandarma Komutanlığında işlemleri tamamlanan Gazi Üniversitesinden ihraç edilen akademisyenler M. (44) ve eşi E. U. (38) ile sürücü Mustafa D. (44), adliyeye sevk edildi.

Çıkarıldıkları mahkemece M. ve E. U. "terör örgütü üyeliği", sürücü Demirci ise "terör örgütüne yardım yataklık ve göçmen kaçakçılığı "suçlarından tutuklandı.

- Olay

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün ihbar üzerine İstanbul'dan yola çıkan 61 TC 117 plakalı otomobili takibe almıştı. Yenimuhacir beldesinde durdurulan otomobildeki sürücü Demirci, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen akademisyen çift M. ve eşi E. U. gözaltına alınmıştı.

Zanlıların yanındaki, yaşları 4 ile 7 arasında değişen 3 çocuk, yakınlarına teslim edilmişti. M. U.'ın sorgusunda, kendilerini yurt dışına kaçırması karşılığında sürücü D.'ye yaklaşık 15 bin avro ödediğini itiraf ettiği öğrenilmişti.

Öte yandan, sürücü D.'nin, önceki gün jandarma tarafından yakalanınca Meriç Nehri'ne atlayarak kaybolan FETÖ şüphelisi Mustafa Z.'nin de aralarında olduğu grubu Meriç ilçesine getiren zanlılardan olduğu belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber