Sözleşmeli Kuran Kursu Öğreticisi Alımlarında Usulsüzlük mü Var?

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı müftülük uygulamaları sitemizde sık sık eleştiri konusu edilmektedir. Bugün yer vereceğimiz haber ise İzmir İl Müftülüğünün bir uygulamasına ilişkindir. İzmir İl Müftülüğü önceliğin ilahiyat fakültesi mezunlarında olduğu, Bakanlık genelgesinde belirtilmiş olmasına rağmen, sözleşmeli personel alımımında ön lisans mezunlarını tercih etmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2007 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber dindersi.com sitesinden alınmıştır.

Sözleşmeli Kuran Kursu Öğreticisi Alımlarında Usulsüzlük mü Var?

Kur'an Kursu Öğreticisi alımlarıyla ilgili aşağıda belirtilen şikâyetlerin aynıları yahut benzerleri Türkiye'nin farklı illerinde müracaat eden arkadaşlarca dile getirilmektedir.

Sitemiz e-mailine gelen bilgileri sizlerle paylaşıyoruz:

Kur'an kursu öğreticiliği ihtiyacının karşılanması amacıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin C bendi uyarınca kısmi zamanlı sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi alımına ilişkin Müftülüklerce yapılan sıralama ve kura işlemi ilanda belirtilen bazı hususlara uygun olarak yapılmamıştır.

Söz konusu ilanda ?yeterli sayıda veya daha fazla İlahiyat fakültesi mezunu olması halinde öncelikle bunlar arasından atama yapılması gereği? vurgulandığı halde bazı İlahiyat Ön Lisans mezunlarının Fakülte mezunlarının önünde sıraladıkları, adaylar tarafından 15.01.2007 tarihinde İzmir İl Müftülüğünde gerçekleştirilen puan sırasına göre görev yeri seçme işlemi esnasında fark edilmiştir. Hatta sıralamada usulsüz olarak öne geçirilen bazı Ön Lisans mezunlarının adları da orada zikredilmiştir.

Ayrıca, Müftülük yetkilileri ilanda yer alan adayların ?KPSS ve yeterlik sınavı puanlarının ortalamasına göre sıralama yapılarak atamaları yapılmak üzere il müftülüklerince Başkanlığa teklif edilecektir? hükmüne rağmen sözü geçen puanların ve ortalamaların yer aldığı herhangi bir liste de ilan etmemişlerdir. Bu durum adayların sıralanmasında başka bir takım usulsüzlüklerin de olabileceğine dair ciddi kuşkular uyandırmıştır.

Örneğin İl Müftülüğünce 1. sırada ilan edilen adayın kpss puanı 58 dir. Bu aday yeterlilikten kaç puan almış ki birinci sırada yer alabiliyor? Nitekim İl Müftülüğünce ilan edilen, puanların ve ortalamaların yer almadığı listede, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın söz konusu ilanında yer alan ?2004-2006 KPSS sınavlarından herhangi birine girmiş olmak? koşulu göz ardı edilerek bazı adayların 2005 KPSS puanı ile müracaatları kabul edilmiştir.

Oysa yetkililerin sehven veya bilgi eksikliğinden ötürü 2005 KPSS sınavı puanı ile müracaat eden adayları bilgilendirmeleri ve müracaatlarını gözden geçirmelerini talep etmeleri gerekirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve kamuoyunun bu konuya dikkatlerini çekmek istiyoruz.

--------------------------------------------------------------

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 29/12/2006 tarihinde yayınlanan duyuru şu şekildeydi:

T.C.
BAŞBAKANLIK
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

GEÇİCİ PERSONEL İSTİHDAMI İLE İLGİLİ DUYURU

29.12.2006

Diyanet İşleri Başkanlığındaki Kur'an kursu öğreticiliği ihtiyacının, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin C bendi uyarınca 2006-2007 eğitim öğretim dönemi (yaz kur'an kursu öğretimi dahil) için 01.01.2007 tarihinden geçerli olmak üzere 2000 adet kısmi zamanlı sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi alınacaktır.

Müracaat edeceklerde aranacak şartlar şunlardır:

1)-657 sayılı Devlet memurları kanununun 48' inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2)-Kur'an kursu öğreticiliği yeterlik belgesine sahip olmak,

3)-2004-2006 KPSS sınavlarından herhangi birine girmiş olmak,

4)-Bayan olmak,

5)-Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar kurumlarından her hangi birinden emekli aylığı almıyor olmak,

6)-İlahiyat Fakültesi, ilahiyat meslek yüksek okulu veya ilahiyat önlisans, hafızlık belgesine sahip imam hatip lisesi ve imam hatip lisesi mezunu olmak,

7)-Fahri görev yapıp yapmadığına bakılmaksızın yukarda zikredilen şartları taşıyan istekli herkes müracaat yapabilecektir.

8)-İstekliler sadece görev almayı düşündükleri bir il için müracaat edebileceklerdir.

9)-Birden fazla ile müracaat edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

Alınan müracaatlar içinde;

a) Yeterli sayıda veya daha fazla İlahiyat fakültesi mezunu olması halinde öncelikle bunlar arasından,

b) Tahsis edilen kadro sayısından daha az İlahiyat fakültesi mezunu müracaat etmesi halinde bunlar yerleştirildikten sonra boş kadrolara ilahiyat önlisasns ve imam hatip lisesi mezunu hafızlar arasından,

c) Tahsis edilen kadroların (a,b) fıkralarında belirtilen esaslar çerçevesinde doldurulamaması halinde müracaat etmiş olan imam hatip lisesi mezunları arasından,

? KPSS ve yeterlik sınavı puanlarının ortalamasına göre sıralama yapılarak atamaları yapılmak üzere il müftülüklerince Başkanlığa teklif edilecektir.

? Şartları taşıyan istekliler müracaatlarını 04-15.01.2007 tarihleri arasında mesai bitimine kadar görev almak istedikleri İl Müftülüklerine teslim edeceklerdir.

? 15.01.2007 tarihinden sonra yapılan müracaatlar ile duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Başvuru için gerekli evraklar;

1-İş talep formu,

2-Nüfus hüviyet cüzdanı sureti,

3-Öğrenim durumunu gösterir diploma sureti

4-KPSS sonuç belgesi,

5-Kur'an kursu öğreticiliği yeterlik belgesi sureti,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber