İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YÖK doktora burslarına başvurular alınıyor

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 100 tematik alanda 2 bin doktora öğrencisine verilecek burslar için devlet üniversitelerince, 9 Ocak'a kadar başvuru yapılabilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2016 13:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
YÖK doktora burslarına başvurular alınıyor

YÖK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2000 doktora öğrencisine, YÖK Doktora Bursu verilecektir.

Usul ve Esaslar için tıklayınız

100 Öncelikli Tematik Alan için tıklayınız

Yükseköğretim Kurumları, başvurmak istedikleri alanlara ilişkin Başkanlığımıza 22 Aralık 2016 - 09 Ocak 2017 tarihleri arasında https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinden başvuru yapacak olup, ayrıca doldurulan formun Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU

1. Yükseköğretim Kurumları,"100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Formu"nda istenilen verilerin girişini yapmak üzere belirleyecekleri kişiyi YÖKSİS'te yetkilendirmeleri gerekmektedir.

Yetkilendirme ilgili Yükseköğretim Kurumunun Personel Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

*YÖKSİS Rol Adı: "100/2000 Doktora Bursu"

2. Başvuru yapılan her bir program için https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinde bulunan Başvuru Formu'nun, eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir (Başvuru Formun PDF formatına ulaşmak için tıklayınız. Bu format sadece bilgi amaçlıdır).

3. Yükseköğretim Kurumları, ilan edilen öncelikli alanlardan, en fazla 10 alan için başvuru yapabileceklerdir.

4. Başvuruda öncelikli alanın adının ve kodunun belirtilmesi zorunludur. Ancak program isminin başvuru yapılacak alanla birebir aynı olması gerekmemektedir.

5. Başvuru kapsamında yeni doktora programlarının açılmasına yönelik bilgilendirme ve gerekli formlara ulaşmak için tıklayınız.

6. Sisteme girişlerin Internet Explorer veya Mozilla Firefox üzerinden yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber