38 bin çalışanda var, bakanda şifre yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ocak 2007 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'ndaki 'şifre' depremi günlerdir gündemdeki yerini korurken, Maliye Bakanı Unakıntan, kendisinin bir şifresi olmadığını açıkladı. Bakan Unakıtan, "Benim şifrem yok, bana vermediler" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakan Erdoğan ile birlikte, Ak Yatırım'ın düzenlediği Yatırımcı Konferansı sonrasında, Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer'in evindeki yemeğe katıldı. Bakan Unakıtan, gazetecilerle yaptığı sohbette, bazı bakanlık görevlilerinin, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt da dahil onlarca kişinin vergi bilgilerine usülsüz olarak girilmesi konusunda sürdürülen araştırma ile ilgili soruları yanıtladı.

Araştırmanın, Bakanlık Müfettişi Hamza Kaçar veya başka birine yönelik olmadığını belirten Unakıtan, "Bunun kimseyle özel bir ilişkisi yok. Ben konunun kimi ilgilendirdiğine bakmadım. İmzaladım, bakın, araştırın önüme getirin dedim, sonuna kadar gideceğiz" dedi.

'Bana vermediler'

Sistemi yeniden gözden geçireceklerini ve bazı kişilerin bilgilerinin ayrı tutulabileceğini belirten Unakıtan bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sisteme giriş şifrelerinin görev gereği kullanılması gerektiğini ancak başka amaçlarla kullanıldığının tespit edildiğini anlatan Bakan Unakıtan, "Mesala benim bir şifrem yok. Bana vermediler" dedi. Bilindiği gibi 20 bine yakın bilgisayarın bağlı olduğu sisteme girmek için 38 bin civarında Maliye görevlisinin şifresi bulunduğu belirtilmişti.

'Slip fiş sayılacak

Unakıtan, akşam yemeğinde Akbank Murahhas Üyesi Özen Göksel'in kayıtdışılığı gündeme getirmesi üzerine bu konuda birçok açıdan çalışma başlatıldığını, hedeflerinin kayıtdışılık oranını yüzde 10 - 15'lere çekmek olduğunu belirtti.

Unakıtan bu kapsamda kredi kartıyla alışverişlerin belgesi olan sliplerin fiş yerine geçmesine dönük bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu, bankaların POS ağının Gelir İdaresi'ne bağlanması ve idare tarafından izlenebilmesi anlamına geliyor. İdarenin ayrıca tüm yazarkasaları da merkezden izlemeye dönük bir projesi bulunuyor. Böylece harcamalar merkezden anında izlenebilecek, vergi denetimi çok daha etkin ve hızlı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber