Darbe kutlaması boğazlarında kaldı!

15 Temmuz'da Türk halkına ateş açan FETÖ'cü alçakların üst düzey yöneticileri ve finansörlerinin Güney Afrika Johannesburg'da kutlama yaptıkları ortaya çıktı. Facetime'dan Erdoğan'ın halka çağrısı, vatandaşın tanklara kendini siper etmesi partiyi dağıttı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Aralık 2016 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe kutlaması boğazlarında kaldı!

FETÖ'cülerin yurtdışında en çok yapılandıkları ülkelerden olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 15 Temmuz günü 'darbe kutlama' yaptıkları ortaya çıktı. Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde gerçekleştirilen kutlama yerel kaynaklara göre Radison Blue Oteli'nde Güney Afrika-Türk İşadamları Derneği'nde (SATBA) yapıldı. 2007 yılında kurulan dernek FETÖ'nün kozmik üssü olarak biliniyor. Türkiye ile Güney Afrika ile işbirliğini arttırmak amacıyla faaliyette bulunan derneğin faaliyetlerinin bizzat terörist elebaşı Fetullah Gülen tarafından yönlendirildiği belirtiliyor.

DARBE SEVİNCİ

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin heyecanını yaşayan FETÖ'cü finansör işadamları, örgütün üst düzey yöneticileri ve dernek mensupları otelde buluşup Türkiye'den darbe manzaralarını yakından takip etmeye başladı. Boğaziçi Köprüsü'nü askerlerin kapatmasıyla ilk olarak ekranlara yansıyan görüntüler üzerine örgüt üyeleri sevinçten havalara uçtu.

HABER BEKLEDİLER

Sonrasında yaşanan gelişmeler ise FETÖ'cülerin moralini altüst etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün suikast timi tarafından Marmaris'te kaldığı otelde etkisiz hale getirileceği haberini bekleyen alçaklar Erdoğan'ı canlı yayında halkı darbeye karşı dik duruşa ve mücadeleye çağırması üzerine büyük bir hayal kırıklığı içine girdi. Halkın bu çağrı üzerine sokaklara çıkıp tankların önünde durmasıyla birlikte de sevinç yerini hüzne bıraktı. Darbenin başarısız olduğunu gören hainlerin gelişmeleri saat 05.00'e takip ettikleri daha sonra da otelden ayrıldıkları belirtiliyor.

Altı, kaçakların yatakhanesi

Türkiye'de aranan pek çok ismin Johannesburg'da FETÖ'cü Ali Katırcıoğlu'nun girişimleri sonucu inşa edilen Nizamiye Külliyesi'nde barındıkları ifade ediliyor. Örgütün yeni merkez üssü olarak kullanmaya başladığı külliyenin içinde bulunan caminin altının ise kaçak FETÖ'cülerin yatakhanesine dönüştürüldüğü öğrenildi. Sayıları yaklaşık 200'ü bulan firari FETÖ'cünün burada barındığı tespit edildi.

BÜLENT ŞANLIKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber