iOS 10.2 ile pil sorunu ortaya çıktı

Apple'ın 6S ile yaşadığı sorunlara bir yenisini daha eklendi. Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 10.2 güncellemesi ile iPhone kullanıcılarının, ciddi pil sorunları yaşadıkları ifade edildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Aralık 2016 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
iOS 10.2 ile pil sorunu ortaya çıktı

Apple, bazı iPhone 6S modellerinin bataryalarıyla ilgili kullanıcı şikayetleri almaya başlamasının hemen ardından soruna çözüm getirebilmek için batarya değişim kampanyası başlatmıştı. Söz konusu sıkıntının bazı seri modellerde olduğunu açıklayan Apple, sorunlu bataryaları değiştirerek soruna çözüm getirmeyi hedeflemişti.

Fakat tam sorunlar çözülüyor derken iOS 10.2 güncellemesi ile yeni bir skandal patlak verdi. iPhone kullanıcıları, bu güncellemeyi yaptıktan sonra telefonlarının pillerinde hızlı ve ani düşüşler gördüklerini dile getirdiler. Buna ek olarak ise cihazın yüzde 30 şarjı bulunmasına rağmen aniden kapanması, iPhone kullanıcılarının iyiden iyiye canını sıkmaya başladı.

Forbes tarafından yayınlanan raporda, iOS 10.2 sürümünü kullanan iPhone kullanıcılarının son günlerde yaşadıkları pil problemi hakkında forumlarda konu açmaya başladıklarını belirtiliyor.

Bu konuya ilişkin henüz Apple cephesinden bir açıklama gelmedi. Sorunun yazılımla alakalı olması aslında Apple'ın işini biraz kolaylaştırıyor. Şimdi iOS 10.2 sürümü kullanan iPhone sahiplerinin yeni güncellemeyi beklemesi gerekecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber