Devler, gençleri tavlamak için 'internet ajanı' tuttu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coca-Cola, Microsoft, Akbank, Efes Pilsen, Nestle, Mey İçki ve Sony gibi devler gençleri tavlamak için yaş ortalaması 25.5 olan 'internet ajanları'yla bilgi topluyor.

Globalleşen dünyada tüketimin yolunun 'gençler'den geçtiğini keşfeden dev markalar, 'genç' gibi düşünebilmek için, internet ajanlarıyla el sıkışıyor. Günün önemli bir kısmını internette sörf yaparak geçiren gençlerin eğilimlerini tespit etmek için tıpkı onlar gibi genç ajanları işe alan Coca-Cola, Microsoft, Akbank, Efes Pilsen, Nestle, Mey İçki ve Sony gibi şirketler rakiplerine fark atmanın tadını çıkarıyor.

Yaş ortalaması 25.5

Yaş ortalaması 25.5 olan bu 'ajanlar'ın istihdam edildiği şirketlerden biri olan Uniclub, gençlerin eğilimlerini 'online' tespit ederek, topladığı bilgilerle dev şirketlere yol haritası çıkarıyor. Şirketler internet ajanları sayesinde dezenformasyonu da engelleyerek, haklarındaki 'şehir efsaneleri'nin de önüne geçiyor. Uniclub'ın başındaki isim ise 27 yaşındaki Emrah Kaya. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü mezunu olan Kaya, 24 'ajanı' istihdam ediyor.

Online takip

İnternette gençler arasında popüler olan Ekşisözlük, Yonja, online oyun siteleri ve forumlara girerek, ajanları aracığıyla nabız yoklaması yaptıklarını anlatan Kaya, "Bir arkadaşımız sabah 9'dan akşam 6'ya kadar internette sadece Coca-Cola için sörf yapıyor. Yanlış bir bilgiye rastlarsa Coca-Cola adına çalıştığını belirtmeden, bunu düzeltiyor. Sadece Sony için çalışan bir arkadaşımız da bütün gün oyun sitelerini takip ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber