'Cemaat buluşmaları' mimarı İstanbul müftüsü oluyor

Darbe girişimi sonrası Diyanet'in, FETÖ'nün dini tahribatını gidermek için başlattığı 'Cemaat ve tarikat toplantıları'nın mimarı Prof. Yılmaz, İstanbul Müftüsü oluyor. Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı'nın yardımcılığını yürütüyordu

Haber Giriş : 27 Aralık 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cemaat buluşmaları' mimarı İstanbul müftüsü oluyor

EROL METİN

Diyanet'in 15 Temmuz sonrasındaki cemaat ve tarikat toplantılarının mimarı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini bıraktı. Yılmaz'ın İstanbul Müftülüğü'ne atanacağı öğrenildi. Tarikat ve tasavvuf uzmanı olarak bilinen ve bu konuda çok sayıda kitap kaleme alan Yılmaz, bundan sonra kalan toplantılarda da Diyanet adına cemaat ve tarikat temsilcileriyle görüşecek. Diyanet'in FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Beşiktaş Ertuğrul Tekke Camii'nde başlayan cemaat ve tarikat buluşmalarını Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş'le birlikte organize eden Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 6 yıldır yürüttüğü Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevinden resmen ayrıldı. Geçici bir süre Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakütlesi'ndeki görevine dönecek olan Yılmaz'ın, İstanbul Müftülüğü'ne atanacağı öğrenildi.

Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yardımcılığına 2010 yılında getirilmişti. Diyanet'teki görevinden önce Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı başkanlığını yürüten Yılmaz, tarikat ve tasavvuf uzmanı olarak biliniyor. Bundan sonraki süreçte de Diyanet adına cemaat ve tarikat temsilcileriyle bir araya gelecek olan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın, "Aziz Mahmüd Hüdayi ve Celvetiyye Tarikatı", "Tasavvufi Hadis Şerhleri", "Peygamberimiz ve Günlük Hayatı", "Nefs Terbiyesinde Açlık ve Az Yemek", "Anahatlarıyla Tasavvuf ve Tarikatlar", "Gönül Erleri 1-2", "Altın Silsile", "Tasavvuf Meseleleri", "Rühani Hayat", "Tasavvufi Bakış", "Gönül Penceresinden", "Dinle Neyden-Mesnevi Sohbetleri", "Çağları Aşan Mevlana Çağrısı", "Marifetullah", "300 Soruda Tasavvufi Hayat" gibi kitapları bulunuyor.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber