Gümrük Müsteşar Vekilliğine Bülent Ertem atandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Şahin'in istifasıyla boşalan Gümrük Müsteşar Vekilliğine, aynı yerde Müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Bülent Ertem atandı.

Eski Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, iddialar nedeniyle Danıştay'ın hakkında soruşturma açılması izni vermesi üzerine, cuma günü toplantı sırasında Devlet Bakanı Tüzmen'den, görevden alınmasını istemişti. Bakan Tüzmen, Mehmet Şahin'in istifasını bugün itibariyle kabul etti.

Gümrük Müsteşar Vekilliğine ise aynı yerde Müsteşar Yardımcısı olan Bülent Ertem atandı. Ertem'den boşalan Müsteşar Yardımcılığına ise Ali Nural getirildi.


Şok istifayla boşalan göreve atama

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, hakkındaki soruşturma kararı nedeniyle geçen cuma günü kameraların önünde görevden alınmasını isteyen Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin'in istifasını bugün itibariyle kabul etti. Tüzmen, Gümrük Müsteşar Vekilliğine, aynı yerde Müsteşar Yardımcısı olan Bülent Ertem'i atadı.

Tüzmen, boşalan Müsteşar Yardımcılığına da teftiş kökenli Ali Nural'ı getirdi.

İKİ GÖREVLENDİRME DE VEKALETEN

Gebze'deki akaryakıt kaçakçılığı olayına karıştığı gerekçesiyle, Tüzmen'in hakkında soruşturma yapılmasına izin vermemesi kararı Danıştay tarafından kaldırılan Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin'in istifası bugün itibariyle kabul edildi.

Şahin, hem Müsteşar Vekilliğinden hem de gümrük başkontrolörlüğü kadrosundan istifa etti. İstifayı kabul eden Tüzmen, Şahin'in yerine, Gümrük Müsteşar Yardımcılığına bir yıl önce atadığı Bülent Ertem'i vekaleten getirdi. Tüzmen, Şahin'den boşalan Müsteşar Yardımcılığına da yine vekaleten olmak üzere Teftiş Kurulu'ndan Ali Nural'ı atadı.

DEVİR-TESLİM YAPILDI

Gümrük Müsteşarlığına gelen Mehmet Şahin, görevini, Bülent Ertem'e bizzat teslim etti. Şahin, çalışanlarla da vedalaştı. Şahin'in, yakın çalışma arkadaşlarına, cuma günü yapılan elektronik kart törenine giderken yolda istifa etmenin aklına geldiğini söylediği öğrenildi. Şahin, herkesin bilmesini istediği için kameralar önünde görevden alınmasını talep ettiğini belirtti.

Gümrük Günü ve gümrüklerde elektronik kart kullanımına başlanması için 26 Ocak cuma günü düzenlenen törende, Tüzmen'in huzurunda konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Şahin, beklenmedik biçimde, törenle ilgili konuşma yapmak yerine, Tüzmen'den görevden alınmasını istemişti. Şahin'e sahip çıkan Tüzmen de istifayı kabul edeceğini açıklamış, ancak Şahin'in aklandıktan sonra göreve geri geleceğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber