Kaybolan kimlik hayatını kararttı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşadamı Ayhan Akar'ın kimliğiyle 10 milyon YTL'lik dolandırıcılık yapıldı. Servetine el konup hakkında altı kez tutuklama kararı çıkarılan Akar kalp krizi geçirdi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde maden ocakları bulunan işadamı Ayhan Akar, bundan 5 yıl önce İstanbul Fatih'te dolaşırken nüfus kimliğini kaybetti. Akar, karakola gitmek yerine yeni bir kimlik çıkartarak hayatına devam etti. Ancak bir yıl sonra gelen bir telefon kötü günlerin başlangıcı oldu. Akar'a bankalardaki 6 milyon YTL'si ile tüm malvarlığına tedbiren el konulduğu bildirildi.

"GİT DEDEKTİF TUT"

İşadamı buna neden olan olayı duyunca şok geçirdi. Üzerinde başka bir resimle kendi bilgilerinin yer aldığı kimlik fotokopileriyle adına çekler düzenlenip, krediler alındığını öğrenen Akar'ın adına yüzlerce şirket kurulmuş, bankalar ve holdingler dolandırılmıştı. İstanbul, Bursa ve Malatya'da şirket kuran dolandırıcılar 10 milyon YTL'lik vurgun yapmıştı. Her gün bir karakol ve adliyeden çağrılan Akar hakkında 6 ayrı tutuklama kararı çıkartıldı, yüzü aşkın dava açıldı. Akar geçen yıl 52 gün hapis cezasına çarptırılarak Ümraniye Cezaevi'ne konuldu. Masum olduğunu bir hafta sonra kanıtlayabilen Akar salıverildi. Ama bu arada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Şu ana kadar 13 ayrı sabıka kaydı olan Ayhan Akar, "Sokağa çıkmaya korkuyorum. Her yerde bir davam var. Geçen yıl cezaevine gönderildim. Derdimi anlatana kadar bir hafta geçti" dedi. Hemen hemen Türkiye'deki bütün adliyelere gittiğini belirten Akar sözlerini şöyle sürdürdü: "İsmimi değiştirmeyi düşündüm. Ama kimliğimin arkasına eski ismimi yazıyorlarmış. Ankara'ya gidip Yargıtay'a danıştım. '80 milyonda bir görünen olay seni bulmuş' dediler. Hatta hakimler 'biz işin içinden çıkamıyoruz, git dedektif tut' dedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber