ÖSYM, Ales sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) 18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Binlerce akademik kadro ve lisansüstü öğrenci alımları devam ederken adayların merakla beklediği ALES sonuçlarını ÖSYM ne zaman açıklayacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Aralık 2016 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, Ales sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

ALES'in ilkbahar dönemine ilişkin sınav 08 Mayıs 2016 tarihinde yapıldı ve sonuçları ise yaklaşık iki haftayı geçen bir süre sonrasında 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklandı.

Bilindiği üzere, hem öğretim üyesi harici öğretim elemanı başvurularında hem de üniversitelerin yüksek lisans ve doktora öğrenci alımlarına başvurularda ALES puanı olması mevzuat gereğidir.

Halihazırda dün de gündeme getirdiğimiz gibi 80'den fazla devlet üniversitesi yılın son günlerinde öğretim üyesi harici öğretim elemanı (öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman, uzman) kadrolarını ilan etmişler ve başvurular ise sürmektedir. Bugün itibarıyla ilave ilanlarla yaklaşık 1400 kadroya müracaatlar alınmaktadır.

Ayrıca, üniversitelerin 2016-2017 bahar dönemine ilişkin yüksek lisans ve doktora öğrenci alımları da başlamıştır.

Bu bakımdan, akademik personel alımlarına veya lisansüstü öğrenci alımlarına başvurmak için zorunlu şart olan ALES'in açıklanması akademik kariyer hedefi olan kişiler için büyük önem arz etmektedir.

Yetkililerin bu bahsettiğimiz iki konuyu da gözönüne alarak sınav sonuçlarını mümkün olan en kısa sürede açıklayacaklarını ümit ediyoruz...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber