El Bab'da kritik sürece girildi

SURİYE'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle birlikte yürütülen Fırat Kalkanı kapsamındaki El Bab operasyonunda kritik bir noktaya gelindi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Aralık 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
El Bab'da kritik sürece girildi

Fevzi KIZILKOYUN

Bugüne kadar dış mahallelerde ve köylerde yürütülen operasyon şehir merkezine taşınırken sivillerin zarar görmemesi için yeni bir planlamaya geçildi. Türk birlikleri, bildiriler dağıtarak ve uyarılar yaparak sivil halkın DEAŞ'ın kontrolündeki noktaları terk etmesini istedi. Kuşatılan El Bab'da sivil halk için insani (yaşam) koridor oluşturularak, sivillerin tahliyesi sağlanacak. Bunun ardından DEAŞ'ın tuzakladığı, patlayıcı yerleştirilmiş binalar uzaktan nokta atışıyla vurularak yıkılacak.

DEAŞ SAFLARINDA 200 TÜRK

Türkiye ile birlikte operasyonda yer alan ÖSO çatısı altındaki 1500 muhalifin sayısı arttırılacak. Suriye'de uygulamaya konulan ateşkesin ardından buradaki ılımlı muhalifler de operasyona El Bab'ın batı bölgesinden katılacak. Türkiye ve İdlib'de AFAD'ın kontrolündeki kamplarda ise 18 yaş üstü erkeklerin isteğe bağlı olarak operasyona katılımı sağlanacak.

El Bab'da sivil halk ve DEAŞ militanlarıyla ilgili de istihbarat çalışmasında ise bölgede 2 binin üzerinde DEAŞ'lı terörist bulunduğu, sivil halkın bir bölümünün de örgüte destek sağladığı kaydedildi. El Bab'da 3'ü komutan 200'e yakın Türk vatandaşının da DEAŞ saflarında savaştığı belirtildi. El Bab'da en kritik sürece girildiği, DEAŞ'ın mevzilerini ve karargahlarını 'kalkan' olarak kullanmak üzere sivil halkın yoğun olduğu bölgelere taşıdığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber