BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne S. Düzyol atanıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Hilmi Güler, 1.5 yıldır boşta bulunan BOTAŞ Genel Müdürlüğü makamına halen bu göreve vekalet eden Saltuk Düzyol'un atanmasına dair kararnamenin imzalanarak Cumhurbaşkanlığına onaya gönderildiğini açıkladı.

Güler, BOTAŞ için genel müdürlük kararnamesinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in taktirine sunulduğunu söyledi. Güler, kararnamede Saltuk Düzyol'un isminin olduğunu bildirdi.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü makamı, Mehmet Bilgiç'in 14 Haziran 2005 itibariyle görevinden ayrılması ile boşalmıştı. Mavi Akım'daki formül değişikliği kararı için geçen hafta içinde yargılanma kararı da alınan Bilgiç, Enerji Bakanlığı içindeki bazı yetkililer ve Enerji Piysası Düzenleme Kurumu(EPDK) ile yaşadığı anlaşmazlıkları, ayrılma kararına gerekçe göstermişti.

GÖKÇEK'E MEYDAN OKUYAN İLK BÜROKRAT

Bilgiç'in ayrılmasının ardından göreve vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Salih Çiftçi getirildi. Kurum içindeki bazı uygulamaları nedeniyle eleştirilen Çiftçi ile Enerji Bakanlığı yönetimi arasında zaman içinde sorunlar baş gösterince, bu kez vekalete Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Saltuk Düzyol vekaleten getirildi.

Düzyol, vekalet süresinde BOTAŞ'ta aktif yönetimi ile dikkat çekti. Alacakları nedeniyle Ankra Büyükşehir Belediyesi ile mücadeleye girişen Düzyol, hem başında Melih Gökçek'in bulunması hem de AKP'li belediye olmasına rağmen, sert çıkışı ile dikkat çekti. Düzyol, gaz kesintisine giden İran konusunda da aynı eleştirel tutuma sergiledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber