Hastaya elektrik faturası indirimi geliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, 700 bin hastaneyi ilgilendiren evde sağlık hizmeti sistemini değiştiriyor. Yapay kalp ve solunum cihazı kullanılan hastalar için ücretsiz jeneratör desteği verilecek. Elektrik faturası indirimi yapılması da gündemde.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 31 Aralık 2016 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastaya elektrik faturası indirimi geliyor

700 bin hastanın 400 bini hala hizmet almaya devam ediyor. Yeni yıldan itibaren evde sağlık hizmetinin değiştirileceğini anlatan SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Yatalak hastalarımıza iadeli ve iadesiz cihazlar veriyoruz. Solunum cihazı, hasta alt bezi gibi. 'Önce öde sonra iade' diyorduk. 1 Ocak'tan itibaren 'Al hemen SGK ödesin' diyeceğiz. Artık SGK firmaya ödeme yapacak" dedi.

Habertürk'ün haberine göre, Solunum ve yapay kalp cihazı kulllanan hastalara yüklü miktarda elektrik faturası geldiğini ve bu durumun mağduriyetlere yol açtığını kaydeden Koç, şöyle devam etti:

"Türkiye Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği SG'ya başvurdu. Cihaza bağlı yatalak hastaların elektrik faturalarının çok yüklü geldiğini bildirdiler. Biz de elektrik faturalarında indirim yapılabilmesi için gerekli yerlerle görüşüyoruz. Bu projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber