Yürürlüğe giren BES yönetmeliği neleri düzenliyor?

2 Ocak 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe konulan BES yönetmeliği, çalışanların hangi tarihte otomatik katılım planına dahil edileceğini düzenlemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ocak 2017 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yürürlüğe giren BES yönetmeliği neleri düzenliyor?

Hem kamu hem de özel sektör çalışanlarının, ne zaman, otomatik emeklilik planına dahil edileceği, Hazine Müsteşarlığının 21 aralık 2016 tarihli açıklamasında, açıklığa kavuşturulmuştu.

2 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan BES Yönetmeliği, bu açıklamanın mevzuat haline getirilmiş şeklidir.

Yayımlanan yönetmeliğe göre, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idarelerinde çalışanlar 1 Nisan 2017'de, KİT ve mahalli idarelerde çalışanlar ise 1 Ocak 2018 tarihinde otomatik emeklilik planına dahil olacak.

KAMU KURUMLARI YÖNETİCİLERİ NE YAPACAK?

Kamu kurumu yöneticileri, merkez ve/veya taşra birimleri adına bir veya birden fazla emeklilik şirketiyle emeklilik sözleşmesi imzalanmasına ilişkin olarak yetkili yöneticilerini belirleyeceklerdir. Belirlenen yetkili yönetici emeklilik şirketleriyle anlaşma imzalayacaktır.

Kesinti yapılacak BES miktarı, ilgisine göre prime esas kazancın veya emeklilik keseneğine esas aylığın yüzde üçü oranında hesaplanacak ve bu şekilde hesaplanan çalışan katkı payı tutarının virgülden sonraki kısmı dikkate alınmayacak.

2 Ocak 2017 tarihli BES yönetmeliğinde yayımlanan düzenlemeyi görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber