Görme engelli memurun büyük başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2007 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde huzurevinde santral görevlisi olarak çalışan, doğuştan görme engelli Abdulbaki Datumani, hafızasında sakladığı 2 bin telefon numarası ve iyi derecede bilgisayar kullanmasıyla görememenin kendisine engel olmadığını ispatladı.

1998 yılında özürlülerin devlet memuru olmasına yönelik açılan ve yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı sınavı kazanarak 75 kişi arasına giren Abdullbaki Datumani (32), ilk memuriyet hayatını Turgutlu Huzurevi'nde 7 yıldır santral memuru olarak sürdürüyor. Liseyi Balıkesir'in Balya İlçesi'nde engelli olmayan öğrencilerle birlikte başarıyla bitiren Datumani, İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı olarak Reşitpaşa Rehabilitasyon Merkezi'nde bilgisayar kursu ve masörlük kursunu da bitirerek diploma ve başarı belgesi almış.

Turgutlu Huzurevi'nde santral memuru olarak görev yapan Datumani, bir kez aradığı numarayı asla unutmuyor ve binlerce kurum ve kuruluş numaralarının yanı sıra yaklaşık 2 bin tane telefon numarasını ezbere biliyor. Kurumda bilgisayarla ilgili yaşanan sorunlarda arkadaşlarına yardımcı Abdulbaki Datumani, kendisiyle barışık ve çok mutlu bir hayat yaşadığını belirtiyor.

Turgutlu Huzurevi Müdürü Mehmet Atalay, gözleri görmeyen birçok vatandaş gibi kenara çekilip hayattan kopmak yerine, hayata daha sıkı sarılan ve azmin bir başarısı olarak değerlendirdiği Abdulbaki Datumani ile ilgili olarak, "Başarılı bir personel. En önemli özelliği bilgisayara çok iyi hakim olması" dedi.

Datumani'nin gözleri çok iyi gören bir memurun yapabildiği bütün işlemleri eksiksiz, zamanında ve kimseye ihtiyaç duymadan yapabildiğini belirten Atalay, "Datumani, internet üzerinden görme özürlüler için özel üretilmiş programla kurumumuzla ilgili yararlı bilgileri topluyor ve bu topladığı bilgileri bize de aktarıyor. Basında yer alan tüm haberlerden bizleri haberdar ediyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber