Adalet Bakanlığı, icra katibi alırken, bilgisayar sertifikası şartında yanlışlık yapıyor

Adalet Bakanlığı bilgisayar sertifikası şartında yanlışlık yapıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ocak 2017 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı, icra katibi alırken, bilgisayar sertifikası şartında yanlışlık yapıyor

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı bilgisayar sertifikası şartında yanlışlık yapıyor.

Bilgisayar sertifikası şartında, 2015 yılının sonuna kadar "örgün" şartı yer almaktaydı.

Ancak örgün şartı 2015/2 KPSS merkezi yerleştirmeleriyle birlikte kaldırılmıştır. Dolaysıyla, açık öğrenim sırasında da, bilgisayar dersi almış olanlar, bilgisayar sertifikasına sahip kabul edilmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Büyük bir ihtimalle "örgün1 şartının kaldırılması bir mahkeme kararına dayanmaktadır.

Ancak, Adalet Bakanlığı, ÖSYM'nin yürüttüğü merkezi personel alım sürecinde yer almadığı için bu değişikliği takip edememiş görünmemektedir. Zira, Bakanlık icra katibi alım ilanında şu şartı aramaktadır:

"d) Örgün eğitim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarı ile tamamladığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslardan alınmış daktilo veya bilgisayar sertifikası, (Örgün eğitim veren fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)"

Adalet Bakanlığının aramış olduğu bu şart, uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığının son uygulamasına aykırıdır.

Bu bağlamda, Adalet Bakanlığının, daha sonra hukuki sorunlarla karşılamamak amacıyla, bu şartta düzenleme yapması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber