KÖYDES'ten taşımalı sistem okuluna kütüphane

Köprüören TEK Termik İlkokulunda, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) tarafından yaptırılan kütüphane törenle açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2017 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KÖYDES'ten taşımalı sistem okuluna kütüphane

Vali Ahmet Hamdi Nayir, taşımalı eğitim merkezi olarak hizmet veren Köprüören TEK Termik İlkokulundaki törende yaptığı konuşmada, il özel idaresinin altyapı hizmetlerinden sonra kütüphane oluşturarak üst yapı hizmeti sunduğunu söyledi.

Gerek altyapı ve gerekse üstyapı ile en güzel hizmetleri ortaya çıkarma gayretlerinde olduklarını belirten Nayir, şöyle konuştu:

"İnanıyoruz ki gençlerimiz, öğrencilerimiz her şeyin en güzeline layık. Burada da arkadaşlarımız daha dışarıdan bakıldığında içeriyi özendiren, albenisi ve cazibesi olan bir mekan oluşturmuşlar. İnşallah gençlerimiz buradan sonuna kadar en iyi şekilde istifade edecekler. Bizler gençlerimize ne kadar imkan sağlarsak geleceğimize de o kadar güvenle bakacağız. Bu hususta merkezi ve yerel yönetimler olarak yapılması gerekenin en güzelini yaparak bir noktaya ulaşmaya çalışacağız. Taşıma merkezlerimiz bizim için önemli. Değişik köylerimizden gelen çocuklarımız birbirlerini iyiye yönlendirmeleri için bu alanlar oldukça önemli. Bu sayede daha büyük başarı elde edebileceklerdir."

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz da il özel idaresi olarak 550 köyün neredeyse tamamının altyapısını tamamladıklarını dile getirdi.

Üstyapı olarak da geleceğin teminatı olan gençlerin en iyi şekilde yetişmeleri için eğitim alanında çalışmalar yapmaya başladıklarını kaydeden Yılmaz, "Özellikle taşımalı eğitim gören okullarda çalışma yapmak istedik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüphane modeli bölgemizde bir ilk, bunun da gururunu yaşıyoruz." dedi.

Yılmaz, diğer taşımalı eğitim merkezi niteliğindeki okullarda da benzer çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Törene, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile Çevre ve İçişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı da katıldı.

Kütüphanenin açılışı öğrenciler tarafından sunulan müzik dinletisi ve şiirler okunmasının ardından protokol üyelerince yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber