Harcırah Kanunu Tebliğindeki mahalle hatası

Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Seri No:39) maddi hata içeriyor ve bu hata yüzünden özellikle İstanbul'da il içi tayin olan memurlar mağdur oluyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ocak 2017 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Harcırah Kanunu Tebliğindeki mahalle hatası

Bir üyemizin, Haber Gönder yoluyla gönderdiği aşağıdaki paylaşım, içeriği uygun görülerek yayıma alınmıştır.

İyi günler,

Maliye Bakanlığı'nın Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Seri No:39) maddi hata içeriyor ve bu hata yüzünden özellikle İstanbul'da il içi tayin olan memurlar mağdur olmakta ve evlerini taşıdıkları halde harcırah alamamaktalar.

Sorun, İstanbul için verilen örnekte ilçe adlarının karıştırılması... "Sultangazi İlçesi'nin Yayla Mahallesi" yazılacağı yerde "Tuzla İlçesi'nin Yayla Mahallesi" yazıldığı için ortaya bu sorun çıkmış durumda ve neredeyse 2 yıldır bu hatayı kimse fark etmemiş.

Oysa ki, bu örnek hem tebliğin açıklamalarıyla hem de diğer hiç bir örnekle uyuşmuyor. Diğer bütün örneklerde birbirine KOMŞU ilçelerin komşu mahalleleri örnek olarak verilmişken bu örnekte Tuzla ile Başakşehir'in birbiriyle hiç alakası olmaması dikkat çekmemiş. Hatta örneğin devamındaki "Şamlar Mahallesine tayin halinde harcırah ödenir" ibaresi bile örneğin kendi içinde dahi tutarsız olduğunu göstermekte olduğu halde...

Ayrıca, İstanbul'un Beykoz İlçesi'yle ilgili verilen örnek de bırakın Tuzla'dan taa Başakşehir'e tayin olmayı, AYNI İLÇE İÇİ TAYİNDE DAHİ, mahalleler komşu değilse, harcırah verileceği açıkca yazmaktadır.

Daha anlaşılır olması için harita üzerinde de gösterdim.

Hatalı Örnek aşağıdadır:

****
Uygulama Örnekleri:
A) Farklı ilçeler arasında görevlendirme yapılması:
...
Örnek 3. İstanbul'un Tuzla İlçesinin Yayla Mahallesinde görev yapan memura; Başakşehir İlçesinin Altınşehir, Başak Mahallelerinde bir yerde görevlendirilmesi halinde bu yerin yerleşim özellikleri bakımından Yayla mahallesi ile bütünlük arz etmesi ve bu yerin devamı niteliğinde olması nedeniyle kendisine harcırah ödenmemesi, aynı memurun yerleşim özellikleri bakımından Yayla Mahallesi ile bütünlük arz etmeyen Başakşehir İlçesinin Şamlar Mahallesinde bir yerde görevlendirilmesi halinde ise harcırah ödenmesi,"
***

İlgili Tebliğin adresi:

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/11/20141127-17.htm

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber