ÖSYM, Formasyonu Olmayanların Oturum Değişikliği Taleplerini Yerine Getirmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı, başvuruların ortasında, formasyonu olmayan mezunların da öğretmen olabileceğini kamuoyuna duyurmuştur. Ancak, bu duyurudan haberdar olamayan veya başvuru belgelerini duyurudan önce teslim edenler, girmeleri gereken Cumartesi öğleden sonrası oturumunu işaretleyememiştir. ÖSYM tarafından oturum değişikliği yapılmayacağı kılavuzda belirtmiş olmasına rağmen, ortaya çıkan bu yeni durumdan dolayı adayların oturum değişiklik taleplerinin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Haber Giriş : 04 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılavuzun 83'üncü sayfasında; "Başvurma belgesini teslim etmiş adayların bu şekilde karar değiştirme istekleri kabul edilmeyecektir" ve 7'inci sayfasında ise "Başvuru yapıldıktan sonra, bu kılavuzda belirtilen istisnalar dışında oturum değişikliği yapılması mümkün değildir" açıklamasına yer verilmiştir.

Ancak, yukarıda da belirtildiği üzere ortaya olağanüstü bir durum çıkmıştır ve bu yeni durum gereğince gerekli yeni değişiklikler yapılmalıdır.


Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklama şu şekildedir:

"Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını bitirmemiş olanlar da öğretmen olarak başvurabilecekler..

Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) 75 ve daha yukarı puan alan Eğitim Fakülteleri, Fen Fakülteleri, Edebiyat Fakülteleri, Fen-Edebiyat Fakülteleri ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı' nın 340 sayılı Karar eki çizelgede yer verilen diğer Yüksek Öğretim Programlarından mezun olup, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını bitirmemiş olanlar; sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak başvuru kılavuzunda belirtilecek diğer şartları da taşıması koşuluyla öğretmen olarak başvuruda bulunabileceklerdir.

Sitemizce hazırlanan "Kimler Öğretmen Olabilir" başlıklı dosya için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber