'Babaanneye 1550 lira destek' haberi doğru değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, babaanneye 1550 lira toruna bakma desteği verileceği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Ocak 2017 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Babaanneye 1550 lira destek' haberi doğru değil

Bugün bazı gazetelerde şu içerikte haber yer almıştır:

"Torununa bakan büyükannelere destek müjdesi, ses getirdi. Ne kadar maaş alınacağı merak edilirken, sigortalı bakıcı istihdam eden annelere sağlanan aylık bin 550 lira desteğin büyükannelere de verilmesi bekleniyor. İzmir, Bursa, Antalya, İstanbul ve Ankara'da pilot uygulaması yapılan projede, 0-2 yaş arası çocuk sahibi çalışan annelere, sigortalı çocuk bakıcısı istihdam etmeleri halinde aylık 416 euro destek sağlanıyor. Büyükanne desteğinin de aynı doğrultuda olması bekleniyor. Yani torunlarına bakan büyükannelere aylık bin 555 lira (416 euro) ödeme yapılması öngörülüyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezinoğlu, Konya'ya giderken aralarında memurlar.net'in olduğu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu haberin doğru olmadığını söyledi.

Esprili bir şekilde "Haberde geçen rakamdan bir sıfırı atın" diyen Bakan Müezzinoğlu, bu konuda sadece bir çalışma olduğunu, rakam telaffuz etmenin sadece spekülasyon olacağına dikkat çekti.


Müezzinoğlu, Büyükanne Projesi'ni İstanbul Sanayi Odası ile 1,5 aydır çalıştıklarını belirtti.

İstanbul Sanayi Odası ve iş dünyasının sponsorları ile proje uygulamasının protokolünün ay sonuna kadar hazırlanıp tamamlanacağını bildiren Bakan Müezzinoğlu, "Ay sonunda bir protokol ile pilot uygulama çalışmasını yaklaşık bin ailede yapacağız. 6 ay sonra bu bin ailelik büyükanne projesini, 'artıları, eksileri nasıl yaparsak daha iyi olur'unu yıl ortalarında görmüş olacağız. Bu projenin şu andaki boyutu kamuoyuna yansıtıldığı gibi değil. İstanbul Sanayi Odası ve Çalışma Bakanlığı, iş dünyasıyla bir büyükanne pilot uygulama çalışmasıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber