En fazla öğretmen İstanbul'a atanacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 05:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni atama planına göre en fazla öğretmen 647 ile İstanbul'a atanacak. Listede ikinci sırada 642 öğretmenle Şanlıurfa, üçüncü sırada 624'le Van geliyor. Kırıkkale ve Karaman'a ise sadece birer öğretmen gönderilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı 10 bin öğretmen kadrosu için başvurular bugün başlıyor. Başvurular 7 Şubat'a kadar devam edecek. Atamalar ise 10 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Başvurular internetten yapılacak, ancak adayların başvurularını milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor. 28 branştan yapılacak atamada, en fazla İngilizce, sınıf öğretmenliği ile ilköğretim matematik branşlarından öğretmen alınacak. Atamalar için, halen sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler de başvurabilecek. 15 Şubat'ta 5 bin sözleşmeli öğretmen daha alınacak. Ağustos ayında da 10 bin civarında kadrolu, 20 bine yakın da sözleşmeli öğretmen alınması planlanıyor. Ağustos ayındaki atamalar için adaylara KPSS ile birlikte 'alan sınavı' yapılması, her iki sınavın da yüzde 50 oranında değerlendirilmesi öngörülüyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen aday devlet memuru olarak görev yapanlar öğretmenlik için başvuramayacak. Açıktan atamayla öğretmenliğe atanmak isteyen adaylar, öğretmenlikten ayrıldığı alanda başvuru yapabilecek.

10 Şubat'ta ataması yapılacak öğretmenlerin hangi illere gönderileceği de belli oldu. Kırıkkale ve Karaman'a sadece birer öğretmen kontenjanı ayrıldı. Öğretmen ihtiyacı fazla veya az olan iller değerlendirilerek yapılan kontenjan dağılımına göre Yalova'ya 2, Sinop ve Uşak'a 3, Trabzon ve Burdur'a ise 4 öğretmen gönderilecek. İhtiyacı en az olan ve Şubatta 10'un altında öğretmen gönderilecek olan iller şöyle: Ankara ve Bartın 5, Amasya, Edirne, Eskişehir ve Kırklareli 6, Bolu ve Muğla 7, Denizli 8, Aksaray, Isparta ve Zonguldak 9.

En fazla öğretmen İstanbul, Şanlıurfa, Van, Erzurum, Diyarbakır, Mardin ve Kahramanmaraş'a gönderilecek. '51 vilayete 500, 30 vilayete ise 9 bin 500 öğretmen' şeklinde yapılan dağılıma göre İstanbul'a 647, Urfa'ya 642, Van'a 624, Erzurum'a 551, Diyarbakır'a 538, Mardin'e 531 ve Maraş'a 513 öğretmenin ataması yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber