Darbe girişimi gecesi 2. Ordu'da yaşananlar güvenlik kamerasında

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı karargahında yaşananlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ocak 2017 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe girişimi gecesi 2. Ordu'da yaşananlar güvenlik kamerasında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı karargahında yaşananlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Görüntülerde, darbe girişiminde aktif rol aldığı, darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren koğuşlarda bulunan askerleri silahlandırıp, nizamiye bölgelerinde mevzi aldırdığı ve nizamiye dışına atış emirleri vererek, sivil halka ve emniyet kuvvetlerine ateş ettirdiği belirtilen Kurmay Binbaşı Fatih Kılıç karargah binasında uzun namlulu silahla gezerken görülüyor.

Komuta binasında Şehitlik ve Salonlar bölgesinde uzun namlulu silahla dolaşırken görülen Fatih Kılıç, saat 08.30 sıralarında darbe girişiminde aktif rol oynadığı belirlenen Albay Bahadır Erdemli ile aynı binadaki Denetleme Koridoru olarak gösterilen bölgede kilitli odaların kapısını tekmeleyerek içeriyi kontrol ediyor.

Görüntülerde, Erdemli bir odaya girerken kapı önünde bekleyen Kılıç, saat 08.48 sularında başından vurularak yere düşüyor. Daha sonra Erdemli, Kılıç'ın sağ olup olmadığını kontrol ediyor. Ardından telefonla konuşur vaziyette koridordan koşarak uzaklaşan Erdemli, bir süre sonra Kılıç'ın yanına gelip, üzerinden cep telefonunu alıyor ve tekrar koşarak uzaklaşıyor.

Erdemli'nin daha sonra yanında iki subay ile gelerek polisle çatışmaya çalıştığı ve ardından geri komuta bölümüne doğru döndükleri kamera kayıtlarında görülüyor.

Erdemli, saat 11.31 sıralarında bu kez yanında Binbaşı Eyüp Kök ve ellerinde bir nevresimle koridora geliyor ve buradan cesedi taşıyor. Kayıtlarda cesedi yerde sürükledikleri görülen Erdemli, koridora bulaşan kanı, temizlik makinesiyle temizliyor.

Daha sonra karargahtaki darbeciler gözaltına alınıyor ve Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ile Başsavcıvekili Mehmet Badem saat 16.50 sıralarında beraberlerindeki polis ve jandarmayla cesedin getirildiği bölgeye gelerek inceleme yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber