FETÖ'nün 'kriptolarına' büyük darbe

FETÖ'nün İstanbul'daki polis okulları yapılanmasında 'abilik' yapan 32 kripto yakalandı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 38 kişi de aranıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ocak 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün 'kriptolarına' büyük darbe

Hamdi Koçoğlu

FETÖ'nün emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul'daki polis okullarında "abi"lik yaptıkları tespit edilen ve aralarında 27 emniyet personelinin de bulunduğu 70 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, karar doğrultusunda şüphelileri yakalamak için dün sabah saatlerinde İstanbul merkezli 41 ilde eşzamanlı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında aramaların devam ettiği ve şüphelilerden 32'sinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerin çoğunun da Bylock kullanıcısı olduğu belirlendi.

POLİSLER ÇÖZÜLÜYOR

İstanbul Organize Şube'nin önceki operasyonlarında sorgulanan ve itirafçı olan FETÖ üyesi sivil ve polis "abi"leri, kriptoların çözülmesini sağlıyor. Bu kapsamda yakalanan 40 şüpheli içerisinde faal olarak emniyette görev yapan FETÖ üyesi kripto polisler, komiserler ve 1 emniyet müdürünün olduğu öğrenildi. Rütbeli polislerden bazılarının ise daha önceden Amerika'ya firar ettikleri tespit edildi. Gözaltına alınan bazı polislerin ise 15 Temmuz sonrası ihraç edildikleri ifade edildi.

RTÜK UZMANI ABİ ÇIKTI

Örgüt adına İstanbul'daki polis okullarında "abi"lik yapan FETÖ üyeleri arasında dikkat çeken isimler de var. Gözaltına alınan RTÜK Uzman Yardımcısı Y.U.'nun kurum içerisinde kripto olduğu belirlendi. Öte yandan "abi"ler listesinde, Feza Gazetecilik bünyesinde Zaman ve Cihan çalışanı editörler, Irmak radyo çalışanları, öğretmenler, bilgisayar programcıları, uzman doktorlar, Türk Standartları Enstitüsü çalışanları, öğretim üyeleri ve hakim adayları bulunuyor. Örgüt abisi olan bazı biyologların ise yakalama çalışmaları sürüyor.

Sistem böyle işledi

FETÖ'nün polis okuluna girecek kişileri isim isim belirleyip her aşamada takip ettiği belirlendi. Örgütün ev yapılanmalarında eğitim alan ve polislik imtihanlarına hazırlanan öğrenciler, "abi" olarak adlandırılan örgüt üyesi tarafından eğitildi. Daha sonra polis okullarını kazanan öğrenciler, "sınıf abisi" olarak adlandırılan örgüt üyesi emniyet mensuplarına teslim edildi. Örgüt evleri üzerinden yapılan sistematik takip de devam etti. Bu aşamanın ardından polis olarak atanan FETÖ üyesi, atandığı bölgedeki, örgüt imamı tarafından takip edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber