İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Foreks yüzünden 400 bin dolar kaybettim'

Foreks mağduru İsmet Entürk'ün eşi Nadire Entürk: - "Eşim o kadar çok para kaybetti ki ilk başlarda 'acaba başka kadın mı var' diye düşündüm, ama foreks çıktı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2017 13:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Foreks yüzünden 400 bin dolar kaybettim'

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan "Foreks mağdurları" alt komisyonuna mağduriyetini anlatan şikayetçi İsmet Entürk'ün eşi Nadire Entürk, "Eşim o kadar çok para kaybetti ki ilk başlarda 'acaba başka kadın mı var' diye düşündüm, ama Foreks çıktı." dedi.

"Foreks mağdurları" alt komisyonu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Foreks mağdurları nasıl dolandırıldıklarını ve mağduriyetlerini anlattı.

Muhasebeci Ercan Karagöz, "Biz de banka gibi çalışıyoruz" diyen firma tarafından telefonla arandığını, sürekli aranarak reklamlarını yaptıklarını bildirdi.

"Foreks'in karlı ve daha iyi kazanç" olduğunu söylediklerini ifade eden Karagöz, "İlk girdiğimde 500 dolar yatırmıştım ve bu para hemen 2 bin dolara çıktı, fakat daha sonra kazanamadım. Toplamda 22 bin 750 dolar yatırdım, sonra 2 bin doları çektim, bunun üzerine 'neden çektin?' diye sordular ve beni batırdılar." dedi.

Foreks mağduru İsmet Entürk, bu şirketlerin internette her yere reklamlar verdiklerini, "1'e 100 kazanacaksınız" dediklerini ve kaybetme ihtimalinin olmadığını söylediklerini anlattı.

İlk seferinde 350 dolar yatırdığını, bu paranın 15 gün içinde 750 dolar olduğunu, fakat daha sonra hep kaybettiğini belirten Entürk, "Toplamda 400 bin dolar para yatırdım. Kaybettiğim paralar için şirkete başvurdum ama tabiki kabul etmediler, ödemediler. Aile düzenim, her şeyim alt üst oldu." ifadesini kullandı.

Entürk, internet ortamındaki Foreks reklamlarının kesinlikle yasaklanması gerektiğini, kazancın yanında kaybın da olacağının mutlaka belirtilmesini istedi.

- "(Arabanın parasını yedim, evin parasını da yiyeceğim) dedi"

İsmet Entürk'ün eşi Nadire Entürk ise eşinin kaybettiği paralar nedeniyle neler yaşadıklarını ve eşiyle aralarında geçen sorunları anlattı.

Eşinin kaybettiği paralar nedeniyle, her ikisinin de psikolojisinin bozulduğunu, kavgalar ettiklerini, tartışmalar yaşadıklarını vurgulayan Entürk, şunları kaydetti:

"Eşim bir gün arabayı sattı; eşime, arabanın parasını sorduğumda, 'yedim, evin parasını da yiyeceğim' dedi, kavga ettik. Toplamda 600 bin lira borç çıktı. Eşim hiç ummadığım kişilerden borç almış, krediler çekmiş, yazlığı satmış. En sonunda banka borçlarını kapattık, sadece 74 bin lira kredi kartı borcunu kapattık ama ben tasarruf yapıp borçları öderken, eşim paralarla yine oynamaya başlamış.

Eşimin psikolojisi bozulmuştu. Psikiyatra götürdüm ama hastaneden kaçtı; zar zor içeri soktuk. Kullandığı ilaçlarla biraz sakinleşti, şimdi sakin. Üniversitede okuyan oğlum yemek yemiyor, sırf babasının borçlarına katkısı olsun diye, oğlum benim arkadaşım gibiydi, bana çok büyük destek oluyordu. Oğlumun harçlıklarından biriktirdiği 2 bin 500 lirası vardı. Bir gün oğlumdan o parayı istedim o da bana, 'anne sana söyleyemedim ama babam o parayı benden aldı' dedi. Çoğu sefer eşimi bırakıp gitmek istedim ama eşim hastaydı onu öyle bırakamadım. Eşim o kadar çok para kaybetti ki ilk başlarda 'acaba başka kadın mı var' diye düşündüm, ama Foreks çıktı. Facebook'tan sahte kadın hesabı açıp eşime mesaj gönderdim ama başka bir kadın olmadığını anladım."

Komisyonda dinlenen diğer mağdurlar da nasıl dolandırıldıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber